TT-Sport

HV71 avslutade med seger

TT-SPORT

Jönköping. HV71 avslutade elitserien snyggt. Seger 5-2 hemma mot Rögle.

– Nu är det bara att glömma det som varit, nollställa och njuta av tiden som kommer. Vi slipper ju välja motståndare till kvarten också, det känns kanonbra, sade HV:s backveteran Per Gustafsson.

HV gjorde processen kort med Rögle i årets sista elitseriematch. 3-0 efter första perioden och redan där var det avgjort.

För Ängelholmslaget väntar kvalserien, medan HV laddar för slutspel.

– Nu börjar det roliga. Men självklart blir det större press nu också. Det känns som en bra utmaning att vinna SM-guld två år i rad, sade Per Gustafsson som nu börjar jakten på sitt fjärde guld. Trots segern blev det ingen förbättrad tabellplacering för HV, eftersom både Linköping och Frölunda också vann sina matcher.

HV slutade fyra i tabellen och får därmed inte välja kvartsfinalmotståndare.

– Synd att vi inte hamnade högre, vi var ändå med i absoluta toppen länge, sade Gustafsson.

Spelar ingen roll

Jönköpingslaget kommer att möta det av lagen 5-8 som återstår när Färjestad, Linköping och Frölunda har gjort sina val.

Alltså ett av lagen Luleå, Skellefteå, Brynäs och Timrå.

– När man väljer ut en motståndare bjuder man ju samtidigt dem på extra tändvätska, så det känns kanonbra att slippa välja. Om man ska vinna SM-guld måste man ändå kunna slå alla lag, så det spelar faktiskt inte så stor roll vilka vi möter, sade Gustafsson.

Av de möjliga motståndarlagen har HV klart sämst statistik mot åttan Timrå; bara en seger på fem matcher.

– Trots att Timrå är åtta kan de säkert bli kvar till oss. Serien har ju varit jämnare än någonsin, så det är svårt att förutspå hur lagen väljer. Färjestad tar nog Brynäs, men i övrigt har jag ingen aning, sade Gustafsson.

Luleå hamnade på femte plats och är en mycket tänkbar motståndare för HV.

– Det blir perfekt i så fall, vi har spelat bra mot Luleå. Skellefteå kan vara skönt att slippa, det var ett jäkla liv däruppe när vi mötte dem förra året. Men oavsett vad det blir har vi ju en extra hemmamatch ifall det behövs eftersom vi kom fyra, konstaterade Martin Thörnberg.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport