Mourinho hyllas inför återkomsten

Publicerad 2016-10-21

Fotboll. Han är Chelseas kanske störste manager genom tiderna.

På söndagen ställs José Mourinho för första gången mot sitt gamla lag med en annan engelsk klubb.

– Förr eller senare skulle det hända, säger Manchester United-tränaren till BBC.

José Mourinho har vunnit totalt åtta titlar, varav tre i Premier League, med Chelsea under sina knappt sex år i klubben fördelat på två sejourer.

I december förra året fick den 53-årige portugisen sparken trots att han bara några månader tidigare skrivit på ett nytt kontrakt. Efter nio förluster på de 16 första Premier League-matcherna valde parterna att bryta kontraktet.

Sedan i somras är Mourinho tränare för storklubbsrivalen Manchester United. På söndagen ställs han mot sitt gamla lag, på Stamford Bridge i London, för första gången med ett annat engelskt lag. Tidigare har han mött Chelsea som tränare för italienska Inter.

– Han förtjänar ett varmt mottagande. Tillsammans med Chelseas spelare och personal har han varit med och skrivit en del av den här klubbens historia, säger Chelseas nuvarande tränare Antonio Conte.

I tabellfemman Chelsea väntas mittbacken och lagkaptenen John Terry göra sin första match på drygt en månad efter en fotledsskada.

Sjundeplacerade Manchester Uniteds svenske stjärnanfallare Zlatan Ibrahimovic har gått mållös av planen i fyra raka ligamatcher, totalt står han på fyra ligamål på de inledande åtta matcherna.

TT-AFP

Följ ämnen

Följ ämnen i artikeln