Eklund och Elm kom hem och slog FFF

Falkenberg. Två gamla Falkenbergsprofiler kom hem och förstörde för nykomlingen.

Tränaren Hans Eklund och tvåmålsskytten David Elm fixade 3-1 mot sin gamla klubb - och nu är Kalmar tvåa i allsvenskan.

I höstas hyllades Hans Eklund som succétränare i Falkenberg när han lyfte upp klubben i fotbollsallsvenskan.

På skärtorsdagen fick han ta omklädningsrummet med skylten "Gästande lag" på Falkenbergs IP. För säkerhets skull satt också en lapp på dörren: "Obs! Hasse Eklunds omklädningsrum!"

– Det var absolut med glimten i ögat. Det är bra folk i Falkenberg. De tog hand om mig väldigt bra när jag var här, och även nu när jag kom tillbaka hit, säger Eklund.

Aprilvädret var olämpligt för fotboll, men spelarna gjorde vad de kunde i regnet och den kraftiga vinden. Det blev en jämn kamp med mycket spel i luften, många farliga hörnor och ett par slumpartade studsmål.

David Elm startade sin elitkarriär i Falkenberg för tio år sedan. I återkomsten som Kalmarspelare hittade han målet redan i åttonde minuten. Elms skott studsade på ett försvarsben och seglade in.

I 72:a minuten nickade David Elm in 2-0. Då gick bollen rätt in i mål.

Falkenbergs snabba replik var konstigare. Calle Wede sköt. Johannes Vall sprang i skottlinjen och råkade styra in reduceringen.

– När de fick in reduceringen blev det oroligt. Jag vet ju att Falkenberg är ett lag som aldrig ger upp, utan fajtas in i det sista, säger Hans Eklund.

Hemmalagets intensiva kvitteringsjakt slutade med att Papa Diouf kontrade in 3-1 på tilläggstid.

– Detta är det bästa spelet vi har haft hittills i allsvenskan, säger FFF-tränaren Henrik Larsson.

– Vi visade härlig inställning och vågade spela. Men det är ju skit samma när vi ändå står här med noll poäng.

2009-2013 hade Hans Eklund och Henrik Larsson tillsammans hand om Landskrona Bois. Nu möttes kompisarna för första gången som tränare.

– Det var lite speciellt. Och jag vet ju att det är en lurig jävel, så man visste ju inte vad han skulle hitta på taktiskt. Men ingen av oss gjorde något som överraskade den andre. Vi har nog läst sönder varandra, säger Eklund.

Eklunds Kalmar är obesegrat och ligger tvåa efter Malmö.

– Det är viktigt för självförtroendet att få en bra start. Åtta poäng efter fyra matcher betyder två poäng i snitt. Det är bra.

TT

Publisert: