TT-Sport

Örebro med i toppen

TT-SPORT

Stockholm. Nykomlingen Örebro har fått en smakstart i den allsvenska comebacken. ÖSK gör mästarlaget Malmö FF sällskap i tabelltoppen efter två omgångar.

Segern mot Mjällby satt dock långt inne. Matchens enda mål kom i 87:e minuten.

Örebro och Malmö FF är den enda fullpoängarna i allsvenskan. Liksom i premiärsegern borta mot Halmstad var det Shpetim Hasani och Nordin Gerzic som såg till att det blev seger för Örebro. I comebackmatchen hemma på Behrn Arena gjorde Hasani matchens enda mål i slutminuterna då han distinkt nickade in hörnan från Gerzic.

– Han är så bra där inne, det gäller att jag får in bollen så sätter han den. Det får han gärna fortsätta med, sade Nordin Gerzic i C More efter segern.

Sen ändring

Örebro tvingades till en sen ändring sedan lagkaptenen och mittbacken Magnus Wikström utgått med en skada och ersatts av Ayanda Nkili.

Mjällbys tränare Lasse Jacobsson hade gjort en del ändringar för att anpassa laget till konstgräset på bortaplan. Det var nära att det lyckades, även om lagets sattes under hård press i framför allt andra halvlek.

– Första halvlek var rätt jämn, vi hade för dåligt tempo på passningsspelet, sade Gerzic, tillbaka i Örebro på lån från IFK Göteborg.

– Vi höjer oss mycket i andra halvlek. Vi vann rättvist, det kunde ha blivit ett par bollar till tycker jag.

Asper i vägen

Mjällby jämnade ut spelet i första halvlek efter ett kraftigt Örebro-övertag i början. Men chanserna var bara Örebros. Och de bästa kom efter inspel från vänsterkanten av Daniel Gustavsson. I den sjätte minuten räddades Shpetim Hasani nick från nära håll med en fotparad av Mjällbys målvakt Mattias Asper. Och på tilläggstid svarade rutinerade Asper för en paradräddning på högerbacken Patrik Haginges volleyskott.

Gustavsson hade själv ett bra läge efter en frispark med kvarten kvar, men då sköt han utanför. Örebro fyllde på med chanser i andra halvlek och ökade trycket mot Mjällbymålet ju längre matchen led och till slut kom utdelningen.

– Vi gjorde en bra match defensivt. Men vårt offensiva spel var inte bra. Vi hade inte tillräckligt tempo när vi byggde upp spelet, sade Patrik Ingelsten, den förre Kalmar-spelaren som är tillbaka i Sverige efter flera år i Heerenveen och Viking Stavanger.

– Jag trivs jättebra i Mjällby, men i dag blev det fokus på defensiven tyvärr.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport