Bröderna Sedin vinnare på V75

Borlänge. Robert Bergh tvingades stryka Elitloppsvinnaren Nahar till söndagens V75-tävlingar. Då klev Ed You in och skrällde i den sista uttagningen till Olympiatravet.

Båda hästarna ägs av NHL-stjärnorna Daniel och Henrik Sedin.

Den sista uttagningen till Olympiatravets final nästa lördag hade underrubriken "sista chansen". När startlistan kom var Nahar den tidiga favoriten, men Robert Bergh blev tvungen att stryka bröderna Sedins stjärna. I stället för start blev det ett besök hos veterinären efter en dålig comeback.

Favoritskapet gick över till Digital Ink med Örjan Kihström i sulkyn.

Men "Sedinarna" hade med Ed You på Rommetravet och det blev en överraskande seger efter hård slutstrid mot Digital Ink.

– Robert (Bergh) sade att Ed You var i form, jag undrade om jag skulle köra för att försöka få ett fjärde-femte pris. Nej, nej, sa Robert. Kör som om du skulle vara etta, tvåa eller trea, sade Björn Goop som inte var säker på seger när de passerade mållinjen.

– Örjans (Kihlström) sulky var längre än min och jag trodde inte att vi hann fram. Men Ed You avslutade väldigt starkt och det var en härlig slutstrid. Skönt att vi vann, sade Goop.

Eftersom det bara är en vecka till finalen på Åbytravet får söndagens vinnare välja själv om han vill delta.

– Klart att vi startar. Det känns som om Ed You tagit ytterligare kliv efter dom tuffa loppen han fick i Frankrike i höstas, sade Berg till TV12.

Digital Ink fick ge sig med någon centimeter efter ett tungt lopp utvändigt ledaren. Femåringen tävlade mot eliten för första gången och var väldigt bra.

B.B.S. Sugarlight är utan tvekan vinterns häst i Sverige. På söndagen kom femte raka segern och den tredje i rad inom V75. För tre veckor sedan travade han 1.11,5 över medeldistans vid överlägsen V75-seger på Solvalla.

På söndagen nöjde sig Peter Untersteiner med vinnartiden 1.13,2 efter ett mäktigt speedryck i spets över upploppet.

– Han var väldigt lugn i dag vilket var positivt och ett extra plus. Det blev mycket lätt till slut, berömde Untersteiner.

Många vill se B.S.S. Sugarlight i Elitloppet sista helgen i maj.

– Vi får väl se. Nu njuter vi av den här segern ett tag. Han är i alla fall inkvalad till V75-finalerna under Elitloppshelgen, sade Untersteiner.

I kallblodsloppet svarade Månprinsen AM för en svettig uppvisning. Gunnar Melander tvingades ut i fjärdespår under hela slutvarvet men "Prinsen" plockade in 30-40 meter på täten och vann knappt.

TT

Publisert: