TT-Sport

Ymer: "Aldrig haft det så här tidigare"

Av: 

TT

Elias Ymer. Arkivbild.
Elias Ymer. Arkivbild.

TT-SPORT

Det kryper i benen på Elias Ymer. Men nu är den svenske tennisspelaren i alla fall halvvägs genom hotellkarantänen inför Australian Open.

– Jag har aldrig varit inlåst så här länge i hela mitt liv, säger han till SVT.

Efter att ha kvalat in till årets första grand slam-turnering hade Elias Ymer oturen att hamna på fel plan till Melbourne.

Med ombord fanns en person som vid ankomst testades positivt för covid-19, varpå samtliga resenärer sattes i hård karantän i två veckor. För Elias Ymer, och mer än 70 andra tennisspelare, har det inneburit total isolering på hotellrummet.

Inte ens fönster

Det är naturligtvis inga optimala förberedelser inför Australian Open, som inleds den 8 februari.

– Det är annorlunda, alltså. Jag har aldrig varit inlåst så här länge i hela mitt liv – en vecka i dag. Det är en vecka kvar och vi ligger i. Vi har fått en cykel här och lite vikter, de tar hand om oss ändå. Men vi har inte ens ett fönster, inga spelare har fönster. Det är otroligt, faktiskt. Jag har aldrig haft det så här i hela mitt liv, säger Elias Ymer till SVT.

Ökänd värme

Han poängterar att han som tennisspelare är privilegierad som ens kan resa till Australien under den pågående pandemin. Men nog avundas han de spelare som inte omfattas av den hårda karantänen, och som därmed har tillåtelse att lämna hotellrummen för fem timmars daglig träning.

– Man känner lite stress. Sedan ska man ut och spela fem set och den australiska värmen är ju helt annorlunda mot Sverige. Det är en annorlunda sits måste jag säga, för man har inte ens känt luften här, säger Ymer.

– Jag vill bara komma ut och känna på bollen lite, få jogga lite. Tänk dig själv, instängd på ett hotellrum i två veckor, det är något annat.

I Australian Open är Elias Ymer en av tre svenskar. Han får sällskap i turneringen av lillebror Mikael Ymer och av Rebecca Peterson.

Publisert: