Ny sen vändning av Södertälje

Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholm. Södertäljes inledning liknade mest en loj morgonträning.

Avslutningen blev desto roligare för SSK, som vände 1-3-underläge till förlängningsseger borta mot Malmö i hockeyallsvenskan.

– Det är starkt att vi tar två poäng. Vi gör bra prestationer, men som helhet ingen bra match. Men på något sätt hittade vi ändå vägar att vinna, säger Södertäljes nye tränare Janne Karlsson till Viasat.

Han hade en hel del att fundera på i inledningen. Södertälje uppträdde yrvaket och efter ett slarvigt byte kunde Jens Jakobs ge Malmö ledningen via en SSK-skridsko.

Janne Karlsson fattade beslutet att begära time out trots att matchklockan bara visade 3.48.

– Vi var inte med, det såg ut som att det var en lördagsträning klockan halv sju på morgonen.

SSK vaknade och kvitterade genom Victor Ahlström i slutet av första perioden. Men Malmö dominerade - laget vann till exempel skotten i andra perioden med 19-2 - och såg ut att gå mot seger när Stefan Warg satte 3-1 nästan halvvägs in i tredje perioden.

Då reste sig Södertälje igen och efter reducering av Robin Press kunde Jonas Engström kvittera. När förlängningen sedan bara var drygt en minut gammal snurrade James Sixsmith med Malmöförsvaret och satte avgörande 4-3 för SSK.

– Det känns som att vi skänkte bort två poäng utan anledning, säger Malmötränaren Mats Lusth.

Även i förra bortamatchen stod Södertälje för en tung vändning, då 0-2 blev 3-2 mot AIK, och efter tre omgångar är laget obesegrat och i serieledning med sju poäng.

Just AIK, som ramlade ur SHL förra säsongen, har fått en mardrömsstart på säsongen. Hemma mot Almtuna kom tredje raka förlusten (2-4), och med en poäng ligger laget sist i tabellen.

Tisdagens övriga resultat i allsvenskan: Karlskrona-Timrå 5-3, Västerås-Asplöven 2-1, Karlskoga-Oskarshamn 5-2, Mora-Rögle 0-2.

TT

Publicerad: