Turen var inte på Erikssons sida

Publicerad:
Uppdaterad:

Turin. Champions League var nära att börja med en chockstart - för Juventus.

Men en överraskad Magnus Eriksson lyckades aldrig få hål på Gianluigi Buffon.

– Man behöver tur mot sådana här bra lag, sade MFF-spelaren om sin målchans i Turin.

Tio minuter in på Champions League-debuten borta mot det italienska mästarlaget Juventus fick Malmö FF-mittfältaren Magnus Eriksson lagets bästa - och enda - chans på Juventus stadium i Turin. Målvakten Gianluigi Buffon gick aldrig upp och plockade Markus Rosenbergs inlägg, utan valde i stället att stå kvar och täcka Erikssons försök på volley vid den bortre stolpen.

– Jag trodde han skulle gå upp. Den landar på foten. Sedan kommer han ut och täcker i stort sett hela målet känns det som. Det var synd. Med lite tur hade vi haft 1-0 där, sade Eriksson efter matchen.

Defensiv matchplan

MFF:s matchplan var att främst säkra defensivt och valde att spela 5-3-2, formationen som var så framgångsrikt när Champions League-platsen säkrades mot Salzburg.

– Vi har en tro och en disciplin på det vi gör. I dag var det först och främst försvarsspelet som skulle sitta. Jag tycker att vi har en rollfördelning som är jättebra, sade Eriksson.

TT: Hur svårt var det att hålla balansen mellan defensiven och värdera när man ska gå framåt?

– Det är väl det som är nyckeln när vi kliver in i sådana här matcher. Att just känna av när vi ska gå och när vi ska hålla i bollen. Sett till 90 minuter tycker jag att vi ändå är spelar kontrollerat när vi väl har bollen.

Olympiakos väntar

Efter timme tröt orken. Innan dess hade Stephan Lichtsteiner haft bra lägen - spanjoren Fernando Llorente likaså. I stället var det anfallskollegan Carlos Tévez som sänkte MFF med sina två fullträffar.

Olympiakos skrällvann samtidigt hemma mot Atlético Madrid (3-2). Närmast väntar just det grekiska mästarlaget hemma på Swedbank stadion den 1 oktober.

TT:s utsände

Publicerad: