TT-Sport

Avbrutna matchen stryks

TT-SPORT

Ishockey. Fredagens avbrutna match mellan Tre Kronor och Finland kommer att strykas helt från Euro Hockey Tour. Det innebär att Finland blir den stora förloraren för isfiaskot i Västerås.

– inland är med på beslutet, så jag förutsätter att alla är nöjda, säger Svenska ishockeyförbundets tävlingschef Mikael Lundström.

Beslutet meddelades kort före söndagens möte mellan länderna i Globen och är taget av direktoratet för EHT där alla fyra nationer har representanter.

Det innebär att det blir en sluttabell där Finland och Sverige har en match mindre spelad än Tjeckien och Ryssland. Finland ledde landskampen mot Sverige med 1-0 när den bröts efter 2.34 av den andra perioden.

– irektoratet anser att det hade spelats för kort tid av matchen för att den skulle räknas, säger Lundström.

Något beslut om ersättning till åskådarna har inte tagits ännu, men Svenska ishockeyförbundets ordförande Christer Englund sade till TT i lördags att någon form av ersättning kommer att utgå.

Förbundet har tagit initiativ till att i samarbete med SHL och CHL ta fram riktlinjer för hur isskötseln ska gå till inför matcher där befintlig reklam ska täckas över och ny målas på.

– i vill skapa en norm och en manual för hur det ska fungera, vilken färg som ska användas och hur lång tid före match sånt ska göras, sade Lundström.

Det är andra landskampen på kort tid i Sverige som måste brytas. I april i fjol bröts mötet Sverige-Norge i den första perioden. Även CHL-matchen mellan Frölunda och Kärpät i januari fick brytas i 90 minuter på grund av isproblem, men kunde sedan spelas klart.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport