TT-Sport

Bank i otäck krasch

TT-SPORT

Alpint. I sista hoppet tappade Ondrej Bank kontrollen och kraschade hårt med huvudet i pisten. Tjecken gled medvetslös över mållinjen, men klarade sig enligt de första prognoserna relativt bra.

Det var i det svåra målhoppet i kombinationsstörtloppet i alpina VM som den otäcka olyckan inträffade. Ondrej Bank, en av förhandsfavoriterna, var på väg mot en bra tid, men rammade en port och blev av med ena skidan, varpå han kraschade handlöst i snön.

Den 35-årige tjecken fick länge behandling i målområdet innan han fördes iväg med ambulans.

Enligt den tjeckiske landslagstränaren Daniel Fahrner var de första prognoserna dock positiva.

– Han är vid medvetande och kan röra på benen. Det ser inte fullt så illa ut, säger Fahrner enligt österrikiska nyhetsbyrån APA.

Enligt SVT ska Bank ha drabbats av en kraftig hjärnskakning.

Internationella skidförbundet har satsat hårt på att göra störtloppen mer dramatiska, utan att kompromissa allt för mycket med säkerheten. Kritiken mot målhoppet i "Birds of prey"-pisten i Beaver Creek kom dock direkt.

Kroaten Ivica Kostelic är kritisk till arrangörerna och hävdar att åkarna har påtalat problemen med det sista hoppet, utan att det blivit åtgärdat.

– Nu är det för sent. Vi har sett ända sedan första träningen att åkarna har problem i det sista hoppet, sade Kostelic till SVT.

TT:s utsände

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport