TT-Sport

Världscupledarna kvalsnabbast i Åre

TT-SPORT

Skicross. Anna Holmlund och hennes pojkvän Victor Öhling Norberg leder världscupen i skicross. Svenskarna visade i kvalet till Åres världscuptävlingar varför de är bäst. Båda gick till helgens tävlingar med snabbaste kvaltider.

Öhling Norberg vann kvalet med sju hundradelar före slovenen Filip Flisar. Trean Jean Frederic Chapuis var ytterligare 36 hundradelar bakom.

Holmlund var 37 hundradelar snabbare än tvåan Andrea Limbacher, Österrike. Schweiziska trean Fanny Smith var nio hundradelar bakom Limbacher.

Svenskan leder världscupen med tio poäng inför hemmatävlingarna i Åre.

"Jag är superglad att leda den totala världscupen, speciellt när det inte har varit något stort mål den här vintern. Men jag har åkt bra hela tiden och är laddad för resten av tävlingarna", säger Holmlund i ett pressmeddelande.

Sundsvallsåkaren bor numera i Åre med tävlingsbacken runt knuten. Det har gjorts små förändringar av tävlingsbanan till årets tävling, men känslan är densamma anser Holmlund.

"Det är en tuff och tight bana med skarpa kurvor. I veckan har det regnat men nu är det minusgrader och förhållandena är hårda och snabba. Det kommer definitivt bli utmanande tävlingar och jag hoppas ta mig hela vägen till förstaplatsen, säger hon.

 

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport