TT-Sport

Storseger för Växjö mot HV71

TT-SPORT

Ishockey. Fyra förluster på en vecka.

3-24 i målskillnad, varav 0-6 mot Växjö under lördagen.

Nu dalar HV 71 i SHL-tabellen.

– Vi måste gå igenom det här, sade tränaren Andreas Johansson.

Formstarka Växjö fortsätter att vinna. Den tionde segern på tio matcher kom under lördagen.

Dessutom den fjärde vinsten den här säsongen mot rivalen från Jönköping. Och det gör att Växjö är sex poäng före fyran Linköping.

Annat är läget för HV71.

Laget har inte vunnit sedan den 31 januari och har fem raka förluster. De två senaste matcherna: 2-9 borta mot Örebro i torsdags och 0-6 borta mot Växjö två dagar senare.

Resultaten innebär att HV71 nu finns på den sjätte och sista direktplatsen till slutspel, bara en poäng före sjuan Färjestad.

– Jag bryr mig inte över huvud taget, om jag ska vara helt ärlig. Bryr mig bara om det vi ska göra på måndag och tisdag, först och främst. Ska bygga laget positivt, kommenterade Andreas Johansson.

– Är väldigt trygg i det vi har gjort och kan göra. Använder mig inte av några ursäkter att vi har folk borta för det går alla lag genom under en säsong.

Ted Brithén är en av flera HV-spelare som inte fanns med mot Växjö. Erik Christensen gjorde inte heller det, men är tillgänglig igen mot Djurgården på tisdag.

– Jag tror på mina killar kan jag säga och det kommer jag göra hela tiden. Den position vi har skaffat oss och de poängen vi tagit skulle vi inte tagit om vi inte var ett bra lag, konstaterade HV-coachen.

Om matchen mot Växjö sade han:

– Efter 40 minuter är vi det bättre laget fem mot fem. Då är prestationen bra med tanke på vad vi gått igenom på slutet. Men vi ligger ändå under med 3-0.

Växjö gjorde matchens två första mål inom 24 sekunder i första perioden.

Först lyfte Alexander Johansson in 1-0 och sedan utökade Robert Rosén till 2-0. Rosén klev för övrigt nyligen högst upp i Växjös poängliga genom tiderna.

I slutet av andra perioden hade HV71 chansen att närma sig resultatmässigt i powerplay. Då kom i stället 3-0 till Växjö - lagets 13:e mål i numerärt underläge den här säsongen.

Målskytt då? Liam Reddox, så klart. Han satte sitt friläge och har nu gjort fem boxplaymål - fler än samtliga SHL-lag.

Efter paus utökade Robert Rosén, Jeff Tambellini och Rhett Rakhshani till 6-0.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport