TT-Sport

Ny dubbel för Mercedes

TT-SPORT

Manama, Bahrain. Det blev dubbelt Mercedes i formel 1-tävlingen i Bahrain.

Efter en tuff intern uppgörelse vann Lewis Hamilton, Storbritannien, före stallkamraten Nico Rosberg, Tyskland - precis som i Malaysia för en vecka sedan.

Marcus Ericsson bröt loppet.

De två Mercedesbilarna duellerade från start till mål på Sakhir-banan utanför Bahrains huvudstad Manama på söndagen.

Lewis Hamilton passerade Nico Rosberg, som hade pole position, i första kurvan och lyckades reda ut flera attacker från den något snabbare tysken. Det hettade till rejält på det 19:e varvet då Rosberg var förbi innan Hamilton återtog ledningen efter en tuff kurvkörning.

– Det han gjorde var inte okej, skrek tysken i kommunikationsradion.

På det 42:a varvet av 57 kallades säkerhetsbilen ut efter att venezuelanen Pastor Maldonado i en Lotus skickat runt mexikanen Esteban Gutierrez - som klarade sig oskadd - i Sauber ett varv.

Tekniska problem för Ericsson

När bilarna fick köra för fullt igen lyckades Hamilton försvara sin ledning trots att han hade sämre däckgrepp än sin stallkamrat.

– Tack till alla för den här helgen. Vi hade dock inte riktigt farten så låt oss jobba på det, sade segraren.

Marcus Ericsson bröt loppet på det 36:e varvet. Hans Caterham drabbades av tekniska problem och tappade kraft, varvid Ericsson blev tillsagd att bryta. Annars kom svensken i väg bra från startposition 20 och avancerade flera placeringar på det första varvet. Efterhand föll han dock tillbaka i fältet och när han bröt loppet hade han under några varv duellerat med britten Max Chilton om att hålla två bilar bakom sig.

Ecclestone kritisk mot tysta motorer

Frågan är hur länge Mercedes tillåts dominera. F1-cirkusens högsta chef Bernie Ecclestone kritiserade på söndagen de nya reglerna. Sportens 83-åriga överhuvud menar att en stor del av charmen med formel 1 försvunnit med de tystare motorerna och bränslebegränsningarna.

– Det är de fantastiska motorerna som är felet. Situationen vi har nu är inte acceptabel för åskådarna. Det borde gå att göra något åt ljudet, sade Ecclestone till autosport.com.

Ecclestone, som sade ungefär samma sak redan för två veckor sedan, tror att det kommer att bli nödvändigt med förändringar men vill inte att säsongens dominanter ska förfördelas.

– Mercedes har utan tvekan gjort ett bättre jobb (än övriga stall) och vi ska inte ändra reglerna för att straffa dem. Men jag tror att alla har klagomål. Även Mercedes. De gillar inte när folk inte har roligt, sade han.

TT-AFP

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport