Malmö visade klass i Örebro

Oslo. Det regerande svenska mästarlaget Malmö FF fortsätter att imponera i allsvenskan. På onsdagen besegrades nykomlingen Örebro med 2-1 på bortaplan.

Örebro gjorde ingen dålig match inför hemmapubliken på Behrn Arena. Passningsspelet imponerade och laget skapade chanser. Problemet för hemmalaget var att gästande Malmö var ännu bättre.

Malmös första mål kom i den 33:e minuten, efter att Örebro glömt bort Markus Rosenberg ute på högerkanten. Hemvändaren tittade upp och serverade Guillermo Molins med ett perfekt inlägg. Högermittfältaren stötte in bollen på ett tillslag vid den bortre stolpen - målet höll hög klass.

Efter dryga timmens var det dags igen. Molins hittade Pontus Jansson inne i straffområdet och mittbacken rullade behärskat in bollen i mål.

Med kvarten kvar att spela tände Ahmed Yasin hemmapublikens hopp med ett tungt skott utifrån. Men närmare än så kom inte Örebro.

Malmö FF har nu fyra raka segrar och är fortfarande obesegrat i årets upplaga av allsvenskan. Och frågan är vilket lag som ska kunna stoppa den skånska segermaskinen. För Örebro ser det trots förlusten ljust ut och många lag kommer att få problem med det passningsskickliga laget.

TT

Publisert: