TT-Sport

Mål av Sundin då förlustsviten bröts

TT-SPORT

Stockholm. Efter nio raka hemmaförluster bröts Vancouvers svit. Mats Sundin svarade för två poäng när svensklaget i NHL-ishockeyn slog Carolina med 4-3.

Sundin gjorde ett mål och en assist. Målet kom efter drygt 15 minuter i den andra perioden och betydde 3-2. Några minuter tidigare hade Carolina, inom loppet av 15 sekunder, hämtat upp ett 0-2-underläge. Bortalaget kvitterade ytterligare en gång tidigt i tredje perioden, men med endast 1.22 kvar av matchen kunde Alexandre Burrows avgöra för Vancouver. Därmed bröts den dystra sviten på nio raka hemmaförluster för Vancouver.

Sundin, utsedd till matchens främsta stjärna, spelade i en ny kedja tillsammans med Pavol Demitra och Ryan Kesler och den trion svarade för sju poäng. Sundin sade efter matchen att han hoppades att kedjan skulle bli ännu bättre om de bara fortsatte att skjuta mycket och skapa chanser.

Michael Nylander gjorde två mål, nummer sex och sju för säsongen, och blev utsedd till matchens spelare när Washington besegrade New Jersey på bortais med 5-2. Det var första gången på över ett år som Nylander gjorde fler än ett mål i en match.

– Så blir det ibland. Du missar... och så gör du mål på sånt som det inte skulle ha blivit mål på, säger Nylander ödmjukt till Reuters.

Lagkompisen Nicklas Bäckström tog till större ord när han beskrev Nylanders insats:

– "Nyllet" var kung, säger Bäckström till Aftonbladet på nätet.

Markus Näslund gjorde New York Rangers enda mål, hans 16:e för säsongen, mot Atlanta. Atlanta vann matchen efter straffavgörande.

Landslagsforwarden Patric Hörnqvist fick inleda med seger när han gjorde comeback i Nashville efter drygt två månaders spel i farmarlaget Milwaukee. Nashville besegrade Phoenix med 2-1 och Hörnqvist hade drygt åtta minuters speltid.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport