TT-Sport

Percys plan - ge bort 103 miljoner

TT-SPORT

Stockholm. Percy Nilsson efterskänker hela sin fordran på 103 miljoner kronor till Malmö Redhawks om ishockeyklubben bolagiseras. I maj ska Riksidrottsmötet avgöra om det blir möjligt.

– Om och när Malmö Redhawks blir ett bolag kommer jag att avskriva hela den fordran som jag har på klubben, säger Percy Nilsson till Skånska Dagbladet.

Det är vid Riksidrottsmötet i maj som den svenska idrottsrörelsen egen riksdag ska ta beslut om någon annan än föreningarna själva får äga mer än 49 procent av aktieinnehavet i en idrottsklubb. Percy Nilsson är en av de idrottsledare som flitigast uttalats sig mot regeln att ingen privat aktör får äga mer än 49 procent av aktierna i en svensk elitklubb.

Byggherren har under årens lopp investerat stora pengar i ishockeylaget Redhawks och den nybyggda arenan i Hyllie utanför Malmös stadskärna. Enligt Skånska Dagbladet rör det sig om cirka 103 miljoner kronor:

– Det rör sig om ett belopp i den storleksordning du nämner, bekräftar Percy Nilsson själv.

Ishockeyklubben har genomgått ännu en ekonomisk kris under den här säsongen och tillät alla stjärnor som ville lämna laget att riva sina kontrakt i slutet av januari, då Nilsson valda att hålla hårdare i sin plånbok. Men trots spelarflykten - nio spelare inklusive hela förstakedjan har försvunnit - har Malmö vunnit tre matcher i följd och är nu uppe på en play off-plats som kan ge spel i kvalserien och i förlängningen avancemang upp i elitserien.

Percy Nilsson är hedersordförande i Malmö Redhawks.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport