TT-Sport

Tvillingarna Sedin bakom ny seger

TT-SPORT

Stockholm. Tvillingarna Daniel och Henrik Sedin visade klass när Vancouver besegrade Ottawa med 5-2 i NHL-ishockeyn.

Tillsammans stod de för sex poäng i matchen.

Vancouver har nu vunnit sju av de åtta senaste matcherna och ligger femma i Western conference.

– Lite skillnad nu jämfört med för några veckor sedan. Då hade vi förlorat en sån här match, säger Daniel Sedin till Expressen på nätet.

– Vinner man några matcher stärks självförtroendet och vi spelar med bra självförtroende nu. Nu har vi chansen att komma ikapp Calgary och vinna vår division, Northwest division.

I Alex Burrows har bröderna Sedin hittat en mycket passande kedjekamrat. I matchen mot Ottawa svarade Henrik Sedin för ett mål och tre assist, Alex Burrows för ett mål och två assist. Brodern Daniel ville inte vara sämre, han nätade för 25:e gången denna säsong när han i mitten av andra perioden överlistade Brian Elliott i Ottawas mål. Daniel Sedin hade också en assist i matchen.

– Vi har spelat tillsammans med Burrows under de senaste fem-sex matcherna och det har fungerat bra, säger Daniel Sedin.

Ottawa spelade utan skadade Daniel Alfredsson som blir borta i cirka en vecka sedan han fått en käkfraktur i matchen mot Colorado tidigare i veckan.

Dallas vann den första av sex kommande hemmamatcher när man besegrade Edmonton med 4-2. Fabian Brunnström noterades för sitt 13:e mål denna säsong och svarade även för en assist, vilket bidrog till att han valdes till matchens lirare. Dallas, som har tio segrar på de 13 senaste matcherna, var för första gången denna säsong utan sin näst bäste målskytt Brad Richards. Richards råkade ut för en handledsfraktur i senaste matchen mot Columbus och förmodas bli borta i ungefär åtta veckor. Dallas innehar sjundeplatsen i Western conference, och behåller sin andraplats i Pacific division.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport