Kalla vann igen - siktar på Tour de Ski

TT-SPORT

Skidor. Två starter, två segrar. Charlotte Kalla lämnar Norge med precis de besked hon hade önskat.

– Nu hoppas jag på Tour de Ski, säger Kalla till Norges skidförbunds tv-kanal.

Skandinaviska cupen, nivån precis under världscupen, gav två segrar på två dagar för Charlotte Kalla. Hon följde upp segern på 5 km fristil med att också vinna söndagens masstart över 15 km klassiskt.

Hon hade länge sällskap i spåren av den svenska succéjunioren Ebba Andersson och Norges Kathrine Harsem, men de hade ingenting att sätta emot när Kalla gjorde sitt avgörande ryck under den sista kilometern. Kalla vann, 6,5 sekunder före Harsem och ytterligare en före Andersson.

– Jag känner verkligen att jag gav det jag hade, speciellt här på slutet. På andra varvet var jag faktiskt lite trött, men att få gå i rygg gav mig extra krafter. Sedan prövade jag att gå hårt i sista stigningen, säger Charlotte Kalla till det norska skidförbundets tv-kanal direkt efter målgång.

Helgens viktigaste besked var ändå att hjärtat uppförde sig precis som det ska. För två veckor sedan drabbades Kalla av förmaksflimmer och slutade 75:a i världscuppremiären i Ruka.

Världscupcomebacken väntas bli i Tour de Ski på nyårsafton, men först väntar en träningsperiod.

– Ja, jag hoppas att det blir i Val Müstair och Tour de Ski. Nu ska jag träna lite ett tag, så det ser jag fram emot, säger Charlotte Kalla.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM