Bold Eagle tillbaka som vinnare

TT-SPORT

Trav. Kungakronan hamnade en aning på sned när franska stjärnan Bold Eagle förlorade i förra starten. På söndagen var travkejsaren tillbaka som vinnare när han tog hem Prix de Bourbonnais.

Bold Eagle är stor favorit till andra raka vinsten i Prix d'Amerique om knappt två månader.

Tidigare fick hästar med högst prissumma delta i Prix d'Amerique på Vincennes i Paris. Nu har man gjort om reglerna vilket innebär att de tre främsta i fyra uttagningslopp får vara med.

För två veckor sedan blev Örjan Kihlström tvåa med Propulsion i Prix de Bretagne och fixade därmed en plats i det franska storloppet 29 januari.

Galopp förstörde dagen

Nu körde Kihlström Call Me Keeper som också tränas av Daniel Redén.

– Hästen gick med helstängt huvudlag och tyvärr blev han lite väl pigg kort efter start och galopperade. Han kändes bra i övrigt och vi tar nya tag i de två andra B-loppen, sade Örjan Kihlström till TT.

I förra starten fick Bold Eagle oväntat ge sig mot fyraårige Traders. Kusken Franck Nivard tog dock på sig förlusten. Nu serverade han Bold Eagle ett perfekt lopp som trea i andraspår i rygg på norske Lionel. I ingången till upploppet satte han full fart och femåringen speedade till lätt seger på fina 1.12,7/2 850 meter.

– Vid förlusten senast presterade jag en dålig styrning. Nu fick vi ett fint lopp och hästen var lika bra som vanligt. Det ser bra ut inför Prix d'Amerique, sade Nivard.

Godkänt av Timoko

Lionel fullföljde fint som tvåa efter ett lopp i anderapar utvändigt, medan Voltigeur de Myrt spurtade vasst till tredjeplatsen.

Timoko, körd av Björn Goop, hängde med godkänt som femma efter ett lopp i rygg på ledaren.

På nyårsdagen avgörs det tredje B-loppet på Vincennes: Prix de Bourgogne över 2 100 meter.

TT