TT-Sport

Federer mot Djokovic i semifinal

TT-SPORT

Stockholm. Ett riktigt tungviktsmöte är att vänta i Wimbledon.

Världsettan Novak Djokovic ställs mot Roger Federer efter att båda vunnit sina kvartsfinaler enkelt på onsdagen.

Federer vann sin kvartsfinal över ryssen Michail Juzjnyj i tre raka set, 6-1, 6-2, 6-2. En skön revansch för schweizaren som efter totalt sex titelsegrar på Wimbledons gräs har åkt ut i kvartsfinal de två senaste åren. Regerande Wimbledon-segraren Novak Djokovic vann sin kvartsfinal mot tysken Florian Mayer med 6-4, 6-1, 6-4.

Nu möts de i semifinal.

Djokovic har vunnit de tre senaste mötena med schweizaren, alla tre i semifinaler, varav den senaste var i Franska mästerskapen i juni då Djokovic vann i tre raka set.

– Roger har vunnit här sex gånger, och han vill förstås visa för sig själv och för alla andra att han kan vinna igen, sade Djokovic på presskonferensen efter matchen.

Federer fick frågan om någon av dem har psykologiskt övertag inför semifinalen.

– Jag är inte säker. Antagligen hjälper det att han har vunnit de senaste matcherna mot mig. Men det är vårt första möte på gräs. Ingen av oss vet vad som väntar, sade Federer.

Svenske Robert Lindstedt och rumänen Horia Tecau tog sig till kvartsfinal på onsdagen efter att ha besegrat belgarna Steve Darcis och Olivier Rochus i tre raka set 6-4, 7-5, 7-6.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport