London topp tre i Premier League

Publicerad 2017-01-14

Fotboll. London levererar.

Chelsea, Tottenham och Arsenal ställde till med målkalas och gjorde tillsammans 11-0 i lördagens omgång.

Trion bildar också - i den ordningen - topplagen i Premier League.

Stabila, underhållande och envist kvar som utmanare om titeln. Tottenham, som inte vunnit ligan på 56 år, fortsätter att imponera den här säsongen. Och en som verkligen sticker ut är Harry Kane. West Bromwich - med Jonas Olsson i mittförsvaret - har varit något av en mardrömsmotståndare, men inte den här gången.

Kane bjöd på ett hattrick på White Hart Lane när Tottenham gjorde 4-0. Av bara farten blev han den Tottenhamspelare som snabbast nådde 60 mål i Premier League. Han behövde bara 99 matcher. Nu står han på 62 mål.

Den här säsongen är han uppe i 13 mål.

På Tottenhams minuskonto: Belgiske landslagsbacken Jan Verthongen utgick med en fotskada.

Två självmål

Swansea har genom åren varit en knepig motståndare för Arsenal men den walesiska klubben kämpar för att hänga kvar i högsta serien. Varför är uppenbart. Olivier Girouds ledningsmål och Alexis Sanchez 4-0 ramades in av två självmål av hemmalaget. Giroud, som gjorde mål för femte match i rad, skadade sig i samband med målet och fick lämna planen.

I Chelsea har det mesta de senaste dagarna handlat om turerna kring anfallaren Diego Costa. Själv säger han att han har ont i ryggen, men andra uppgifter talar om ett bråk med en fystränare och att han är sur för att han klubben inte vill lyssna till ett lukrativt bud från en kinesisk klubb.

Hur som haver var han inte med borta mot Leicester. Det gick bra ändå. Yttermittfältaren Marcos Alonso gjorde både 1-0 och 2-0 varpå Pedro skickade in 3-0.

Chelsea toppar tabellen på 52 poäng, sju fler än tvåan Tottenham, som är en poäng före Arsenal, ny trea på bättre målskillnad än Liverpool som på söndagen möter Manchester United på Old Trafford.

Viktig seger för Hull

I botten tog Hull tre viktiga poäng i och med 3-1 på Bournemouth och West Ham förvärrade situationen för Crystal Palace tack vare 3-0-segern.

Skadedrabbade Sunderland - med Sebastian Larsson i startelvan och Joel Asoro på bänken - föll hemma mot Stoke med 1-3 , Watford och Middlesbrough var inblandade i en mållös affär medan Burnley avgjorde genom ett sent segermål (1-0) hemma mot Southampton.

TT

Följ ämnen i artikeln