Mora vände två gånger

TT-SPORT

Ishockey. Mora är på vinnarspåret igen. Seger hemma med 4-3 över Djurgården fick dalalagets matchvinnare Mathias Bromé att jubla extra och lyfta fram den enkla lösningen, som bröt måltorkan:

– Vi var mer framför kassen och verkligen ville göra mål.

Mora har haft en jobbig avslutning på den så viktiga hockeymånaden november. Laget kom till lördagens match mot ett formstarkt Djurgården med tre raka förluster och bara ett producerat mål på dessa matcher. Samtidigt började de andra bottenlagen visa formen.

Därför blev segern mot Djurgården så viktig för Mora, som fick andrum i bottenstriden.

– Vi kan inte koncentrera oss så mycket på de andra lagen. Vi ska göra vårt jobb, var Mathias Bromés tydliga besked över Moras roll i tabellens bottendrama.

Men han var desto gladare över att laget nu bröt måltorkan:

– Vi har spelat bra i många matcher men inte fått utdelning. Då har det fungerat bra fem mot fem, men vi har bara spelat runt och överallt utom framför kassen. I dag var det ändring på detta.

Dramatik

Det blev en dramatisk och svängig match där Mora avgjorde i andra perioden sedan laget två gånger rest sig från målmässiga underlägen.

Efter 4.06 kvitterade Mathias Bromé till 2-2.

Djurgården svarade med att ta ledningen med 3-2 genom David Bernhardt. Mora såg då skakat ut, men så kom lagets två gyllene minuter i slutet av perioden.

Matt Bailey kvitterade till 3-3 efter 16.51 och 1.56 senare gjorde Robin Johansson segermålet. Mathias Bromé fick assistpoäng på båda.

I den sista perioden spelade nämligen Mora klokt och kunde skickligt neutralisera Djurgårdens mer desperata, men ofta tanklösa, jakt på kvittering.

– Det var oerhört starkt för moralen i vårt lag att vi kunde vända två gånger. Det visar prov på karaktär att vi inte bara lägger oss ner och dör när motståndarna tar ledningen, säger Mathis Bromé och ger en enkel förklaring till sin egen fina insats.

– Det gällde även för mig att bara gå in framför mål. Då blir det farligt. Annars betydde den här segern oerhört mycket för oss.

"För skvättiga"

Robert Ohlsson, tränare i Djurgården, erkänner att det inte är bra för hans lag att två gånger i samma match tappa målmässiga övertag:

– Ja, det är tufft, men det stora problemet i dag är att vi totalt sett inte gjorde en bättre prestation. Vi var inte bra i närkampsspelet och samtidigt var vi för skvättiga med pucken. Vi vårdade inte pucken tillräckligt bra, utan spelade mer på chans. Då blir det så här i en match.

Robert Ohlsson fortsätter:

– För alla ska komma ihåg att Mora är ett bra lag, speciellt här i Dalarna.

TT