Ehns islossning gav Frölunda segern

TT-SPORT

Ishockey. Inte bara Ehn fullträff - utan två.

Christoffer Ehn gjorde två av målen när Frölunda vann mot Mora med 3-2.

Efter 20 mållösa matcher.

– Skönt att slippa gå och tänka på det när lägena kommer, sade Ehn till C More.

Fjärdekedjan med Christoffer Ehn, Max Friberg och Pontus Wideström blev Frölundas segervapen i en jämn match mot Mora.

– Jättekul att se Ehn, Friberg och Wideström, som är bästa kedja i dag. Fantastisk match med puck och utan, berömde tränaren Roger Rönnberg.

Ehn vände matchen

Framför allt var det Ehn som utmärkte sig. Centern hade inte gjort mål på 20 matcher när han kvitterade till 1-1 drygt sex minuter in i den andra perioden. Ehn kom med fart framför mål, tog emot pucken och fintade ner målvakten innan han lyfte upp pucken i nättaket med ett backhandskott.

– Jag får den i stort sett i ett friläge och det var bara att ta vara på den. Lite flyt var det också, pucken stod på högkant, sade han i andra periodpausen C More.

Att spräcka sin egen måltorka var också välkommet.

– Skönt att slippa gå och tänka på det när lägena kommer.

Och Ehn såg knappast ut att tänka på missade chanser när han fem minuter in i den andra perioden fullbordade Frölundas vändning. Ehn fångade upp en målvaktsretur efter Filip Westerlunds skott, tog gott om tid på sig och placerade in 2-1.

– Jag är förvånad att det tagit 20 matcher för honom. Han har inte saknat lägen. Jag är jätteglad för hans skull, säger tränare Rönnberg om Ehn.

Vältränat Frölunda

Några minuter senare fick Frölunda powerplay. Ponthus Westerholm höll sig framme vid mål och petade in 3-1 från nära håll.

Mora tog ut målvakten i slutminuterna och Matt Bailey reducerade med ett dragskott. Närmare än så kom dock inte dalalaget trots bra spel matchen igenom.

– Rätt jäkla trött, svarade tränaren Mattias Karlin på ämnet hedersamma förluster.

Att Frölunda var bättre andra halvan av matchen förvånar inte tränarkollegan Rönnberg.

– Vi har ett vältränat lag som ofta är bäst i tredje perioden och det är ofta det som i slutändan avgör, säger Frölundacoachen.

TT