Dahlström missade final: "Hon ville mer"

TT-SPORT

Slopestyle. Slopestylestjärnan Emma Dahlström missar finalen i sin comeback efter korsbandsskadan.

– Men placeringen var inte målet. Det var i stället att hon känner sig trygg och inte har ont i knät, säger förbundskaptenen Patric Hopstadius.

I kvalet vid världscuptävlingen i franska Font Romeu slutade Dahlström på 14:e plats och bara de åtta bästa går till lördagens final.

– Hon hade kunnat göra svårare åk, och hade hon satt det hade hon kunnat vara i final. Men det kändes läskigt mentalt, säger Hopstadius.

– Förhållandena här var överdjävliga. Det var flatljus och stenhårt i backen så banan blev för snabb. Det är många som ramlat och det har hänt en del olyckor.

"Hon var inte nöjd"

Dahlström skadade knät för 8,5 månad sedan. Eftersom det är OS-säsong gjorde hon och rehabteamet runt omkring henne allt vad de kunde för att hon skulle hinna tillbaka i hyfsat god tid före OS. Dahlström avstod från novembertävlingen i Stubai men kände sig i tillräckligt bra form för att göra comeback i Font Romeu.

– Det var grymt, det hon gjorde i dag, hur bra som helst. Skidåkningen var fantastisk. Hon har kämpat hela dagen och hon känner inget i knät. Med tanke på att det bara är åtta månader sedan som hon skadade sig hade trygghet första prioritet i dag, menar Hopstadius.

– Men hon är inte helt nöjd, hon ville mer.

Burmansson i final

Emma Dahlström tog VM-silver i våras och säkrade förra säsongen en kvotplats till OS. För att få en OS-biljett måste hon visa för Sveriges olympiska kommitté att formen är stigande.

Den 15-åriga talangen Jennie-Lee Burmansson, som vann den senaste tävlingen i Stubai, kvalade in till final som den näst bästa åkaren efter norskan Tiril Sjaastad Christiansen.

TT