Ny dansk JVM-skräll - slog Tjeckien

TT-SPORT

Ishockey. Danmark fortsätter att skrälla i JVM-hockeyn i Montreal. Efter segern mot Finland tog danskarna nästa skalp mot Tjeckien, som besegrades med 3-2 efter förlängning.

Rögleforwarden Mathias From avgjorde när han snyggt lyfte in en backhand efter 47 förlängningssekunder, ett mål som följdes av vilt danskt jubel.

– Jag tänkte inte så mycket när jag fick läget, men efteråt är det den skönaste känslan man kan ha som människa. Jag försökte bara ta mig in på mål, att det blev snyggt får man bara vara glad för, sade han.

Nyckelspelaren From anmäldes till det danska laget först i onsdags efter att ha dragits med en fotskada.

– Jag var rädd för att jag skulle missa turneringen. Jag fick en kraftig stukning i början av lägret, har kört rehab varje dag och gjorde min första träning på is i går (läs onsdag), sade han.

Tjeckien hade greppet två gånger om, men Danmark reste sig båda gångerna. Joachim Blichfeld kvitterade först till 1-1 och stod sedan för ett läckert förarbete när han spelade fram Nikolaj Krag till 2-2, med drygt sex minuter kvar av tredje perioden.

Den danska segern gör att laget är ny grupptvåa och att Juniorkronorna kan säkra gruppsegern redan vid seger mot Finland i natt.

Montreal, TT:s utsände