NHL-backen om VM: "Flyger från USA i morgon"

Av: 

Marcus Pettersson, till vänster. Arkivbild.
Marcus Pettersson, till vänster. Arkivbild.

Carl Grundström och Jacob Peterson fanns med när Tre Kronor besegrade Finland med 3–2.

En som snart hoppas kunna ansluta är Pittsburgh-backen Marcus Pettersson, 26.

– Det är alltid kul att få representera sitt land om man får frågan. Jag flyger från USA i morgon, torsdag, och landar i Helsingfors på fredag. Om alla tester här i Pittsburgh går bra, säger han till Expressen.

Carl Grundström och Jacob Peterson landade i Helsingfors på onsdagsförmiddagen för vidare transport till spelarhotellet i Tammerfors.

Grundström, forwarden från Los Angeles, och Dallascentern Peterson tackade ja till VM-spel i tisdags och tog sig över Atlanten under natten.

Efter att de anlänt till Tammerfors meddelade landslaget att de skulle spela onsdagskvällens rivalmöte med Finland, som Sverige vann med 3–2 efter straffar.

Målvakten Linus Ullmark, Boston, och backen Marcus Pettersson, Pittsburgh, är positiva till VM-spel men har inte helt fått klartecken från sina klubbar ännu.

– Det har absolut varit tunga dagar efter det att vi blev utslagna (ur Stanley Cup), men förhoppningsvis kan man avsluta säsongen på gott humör efter VM i Finland, säger Pettersson till Expressen.

Även Linus Ullmark är på gång till VM-staden Tammerfors. Precis som Marcus Pettersson behöver han få grönt ljus i testerna med sitt klubblag.

– Vi hoppas att han är här i morgon eller på fredag, säger Johan Garpenlöv efter Finlandsmatchen.

William Nylander, Torontos forwardsstjärna, väntar man på besked ifrån.

– Förhoppningsvis får vi besked i kväll eller i morgon, säger Garpenlöv till Viaplay.

Publisert: