Målkalas på stadion i Rosengård-seger

Av:  Linnéa Engholm/TT

Rosengård tog sin andra seger för säsongen. På ett soligt Stockholm stadion besegrades Djurgården med 5–2. Men allt var inte perfekt.

– Jag hade hellre vunnit med 3–0 än 5–2, säger tremålsskytten Mia Persson.

Djurgården har haft en riktigt tuff inledning på säsongen. Laget har inte lyckats ta poäng de inledande omgångarna av damallsvenskan.

Att då ställas mot den regerande mästaren i säsongens tredje omgång var kanske inte något som ingav så mycket hopp för det poängtörstande Stockholmslaget. Det blev till slut förlust med 2–5.

– Fem mål i baken känns lite för många. Det hade varit skönt att hålla nere den siffran, säger lagkapten Sanna Kullberg.

Men än vill hon inte prata om någon kris.

– Vi är en ny och ung grupp som jobbar med att få ihop ett bra offensivt spel, det sitter inte riktigt på plats och det behövs jobba vidare på. Men vi tar steg framåt hela tiden och snart tror jag att vi kommer att kunna vara mer bollförande, säger Kullberg och fortsätter:

– Vi försöker ändå hålla uppe en positiv anda inom laget.

Samtidigt gick det att konstatera att Rosengård är på väg mot fin form.

Efter en knapp kvart hade Rosengård dominerat spelet och fått matchens första målchans genom Mia Persson, som efter en rörig situation fick bollen framför fötterna. Skottet träffade dock ribban innan den studsade ut.

Rosengårds press fortsatte och strax innan halvtid kom så ledningsmålet. Efter ett fint samarbete med Loreta Kullashi kunde Mia Persson sätta 1–0.

– Det är skönt att vi gör många mål, skapar många chanser liksom. Sen är det segt att vi släpper in såklart, säger Mia Persson, som till slut blev tremålsskytt.

Det andra kom efter en timmes spel när hon mötte Olivia Schoughs inlägg i boxen och stötte in 2–0.

Det tredje för Persson kom på stopptid, när segern redan var klar, men 5–1 smakade bra även det.

– Det kändes som att jag var lite på rätt plats vid rätt tillfälle. Jag var rätt slut i andra halvlek så det blev att jag inte tänkte så mycket utan bara försökte sätta dit den. Ibland är det så att även om det är jobbigt, om man bara är där så kan bollen komma på benet.

Bortdömt mål

Men även om Rosengård styrde och ställde i matchen, lyckades Djurgården få in två mål mot slutet av matchen, det är något Mia Persson vill ändra på.

– Jag tycker att vi har full kontroll. Jag hade hellre vunnit med 3–0 än 5–2, men det är skönt att vi gör många mål. Sen är det klart att i de målen de gör att vi skulle kunna fixa till det.

Kanske skulle det ändå varit ett till i målprotokollet för Skåne-laget. En halvtimme in i matchen nickade Emma Berglund en hörna som såg ut att vara över mållinjen bakom Kelsey Daugherty men den rensades bort av Djurgårdsförsvaret och domaren valde att inte blåsa för mål.

– Jag tycker verkligen att den var inne! Det är väl typiskt att när man själv äntligen gör mål... Jag förstår inte alls. Jag försökte prata med linjedomaren i paus men då fick jag höra att de sa att den var klart inte inne, säger Berglund.

Publisert: