Tidningarna om Zlatan: "En kung har återvänt"

avTT

Publicerad:
Foto: Antonio Calanni/AP/TT
Zlatan Ibrahimovic är klar för en återkomst i Milan. Arkivbild.

Zlatan Ibrahimovic är klar för en återkomst till Milan – en nyhet som väcker reaktioner världen över.

"En kung har återvänt", skriver spanska Marca.

Efter veckor av spekulationer blev det till slut officiellt: Svenske anfallsstjärnan Zlatan Ibrahimovic återvänder till Europa och italienska Milan – 38 år gammal.

"Jag ska kämpa med mina lagkamrater för att vända på den här säsongen", sade han till den krisande klubbens hemsida, och fortsatte sedan på sociala medier där han postade en bild på sig själv som Jesus, armbrottandes med djävulen:

"Samma Zlatan. Annan djävul", skrev Ibrahimovic på Instagram.

Målas upp som frälsare

Nyheten om hans återkomst till europeisk toppfotboll spred sig förstås snabbt över världen och många tidningar toppade sina hemsidor med Zlatanrubriker under fredagskvällen.

"En kung har återvänt", skriver spanska tidningen Marca på Twitter.

"Han är redo att ta sitt målskytte tillbaka till Italien", skriver amerikanska ESPN.

"Lejonets återkomst. Efter två säsonger i USA återvänder den svenska stjärnan till Milan för att återuppliva laget med sina genidrag", skriver franska nyhetsbyrån AFP.

Tyska Spiegel beskriver återkomsten som "perfekt" och noterar att Milan-supportrar målar upp Ibrahimovic som en slags frälsare på sociala medier.

Så mycket är avtalet värt

Milan har haft en tuff säsong och ligger just nu elva i Serie A, 14 poäng från en topp fyra-placering som innebär spel i Champions League nästa säsong. Ibrahimovic gjorde 56 mål på 85 matcher under sin förra sejour i klubben (2010–2012).

Han kommer närmast från amerikanska MLS-klubben Los Angeles Galaxy.

Anfallaren, som kommer att ansluta till Milan den 2 januari för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen, har skrivit på ett kontrakt för resten av säsongen med möjlighet till ytterligare ett år. Enligt italienska Gazzetta dello Sport är avtalet värt runt 36,5 miljoner kronor.

Tidningen uppger att han väntas göra debut i cupmatchen hemma mot Spal den 15 januari.

Publicerad: