Amatör från Boden storspelade på Ullna

Carl Göransson/TT

Publicerad 2023-06-11

Hugo Townsend storspelade under sista rundan i Scandinavian Mixed.

Hugo Townsend spelade sin sista golfrunda som amatör – och som han gjorde det.

Utmärkta 64 slag innebar ett jätteskutt i resultatlistan av Scandiniavian Mixed.

Golfpubliken på Ullna fick bekanta sig med ännu en svensk talang under söndagens avslutande runda. 24-årige Townsend gjorde åtta birdies, vilket räckte till –12 totalt och en elfteplats.

Bakom sig i resultatlistan hade han bland andra affischnamnen Alex Norén (–11) och Linn Grant (–5).

– Det är kul. Det går ju snabbt uppåt om man spelar bra sista varvet, säger Townsend efter sin avslutning.

Efter sin 64-runda hyllade han spelpartnern Eddie Pepperell (65 slag) för en rakt igenom imponerande runda. Den ödmjuke svensken kunde inte riktigt hålla med om att han själv hade spelat ännu bättre.

– Det kändes inte lika bra. Han hade nog mer kontroll, jag spelade mer junis- och amatörgolf. Det såg lite mer professionellt ut när jag kollade på honom, säger Townsend med ett skratt.

Berömd pappa

Han har golfen i blodet. Pappa Peter Townsend är engelsmannen som spelade Ryder Cup för Europa 1969 och 1971. Han träffade svenska Sofia och flyttade till Boden när Hugo var några år gammal.

– Det var lite annorlunda. Det var många timmar inomhus och slå bollar i nät. Jag spelade tokmycket golf när det fanns chanser, men sedan var det tv-spel och hänga med kompisar och såna saker på vintrarna. Så jag ska inte säga att jag stod och dunkade bollar i ett nät varje dag, berättar Hugo Townsend.

Flyttat hem

Efter collegestudier i både Idaho och Mississippi har han nyligen flyttat hem till Sverige, troligen tillfälligt. På måndagen blir han proffs och i sommar väntar ett antal tävlingar på Challengetouren. Till att börja med i Tjeckien kommande vecka.

– Sedan vill man ju till USA. Jag är rätt bekväm där och har varit mycket där senaste fem åren, så det blir förmodligen Korn Ferry-kval, säger han.