Dagens namn: Simon, Simone

Nytt Haaland-rekordmål – Sons snabba hattrick

Publicerad 2022-09-17

Erling Braut Haaland sköt 2–0 med högern för Manchester City borta mot Wolverhampton.

Erling Braut Haaland gjorde sitt elfte Premier League-mål för säsongen när Wolverhampton utklassades med 3–0 på bortaplan.

Den 22-årige norske anfallsstjärnan satte därmed ett ytterligare rekord i Premier League-fotbollen.

Erling Braut Haalands debutsäsong i Premier League saknar motstycke. På lördagen kom hans elfte mål på sju matcher, varav det fjärde i rad på bortaplan. Norrmannen fick bollen av Bernardo Silva, drev den framåt och avslutade utanför straffområdet i den 16:e minuten.

Haaland blev därmed förste PL-spelare att göra mål i sina fyra första matcher på bortaplan. Tidigare har den 22-årige skytteligaledaren bland annat satt ligarekord i flest antal mål på sina första fem matcher (nio mål) och minst antal matcher till sitt tionde ligamål (sex matcher).

Rött kort

City vann med 3–0 efter att Jack Grealish gjort mål redan i första minuten och Phil Foden satt 3–0 i 69:e. Vid 0–2-underläge i första halvlek fick 16:e-placerade bottenlaget ”Wolves” Nathan Collins utvisad.

I och med segern gick obesegrade Manchester City upp i topp i en haltande Premier League-tabell med 17 poäng.

Tvåan Arsenal har 15 poäng med en match mindre spelad och möter Brentford på bortaplan på söndagen.

Tre inom tretton

Tottenhams sydkoreanske anfallsstjärna Son Heung-Min gick mållös från Tottenhams sex första Premier League-matcher.

Hemma mot Leicester fick han för första gången den här ligasäsongen inleda på bänken.

Då gav 30-åringen italienske tränaren Antonio Conte svar på tal.

Efter att ha bytts in i stället för Richarlison i 59:e minuten gjorde Son tre mål inom loppet av 13 minuter mellan minut 73 och 86 och fick stående ovationer i London.

Två välplacerade distansskott och ett kyligt avslut såg till att Tottenham gick från 3–2 till 6–2 och vann.

I och med segern lyfte ”Spurs” upp på andra plats i tabellen, med samma poäng som City men med sämre målskillnad.