Agenten: Blir miljonregn över Mondo

Linnéa Engholm/TT

Publicerad 2021-08-03

Armand Duplantis får mer sponsorpengar efter OS-guldet.

Armand Duplantis succé på OS är en sportslig framgång som är få förunnad. Med sportsliga framgångar kommer även ekonomiska för 21-åringen.

– Det blir miljonregn, berättar agenten Daniel Wessfeldt.

Armand Duplantis är världsrekordhållare och numera även olympisk mästare, något som kommer att ge klirr i kassan för 21-åringen.

– Det blir ett miljonregn för en OS-guldmedaljör för de flesta som har bra avtal, och det har han, säger agenten Daniel Wessfeldt.

Men pengarna tror han inte är något som ”Mondo” tänker på just nu. Han är världens bästa stavhoppare, OS-guldmedaljör, och det är det viktigaste.

– Man kan vara bäst i många år och aldrig ta det där guldet, men det har han nu, säger Wessfeldt.

Många hade redan räknat in OS-guldet, men enligt Wessfeldt har det varit nervöst ända fram till Chris Nielsens sista rivning på 6,02.

– Det är skönt att det är över, det har varit en riktig nervpärs länge. Alla förväntade sig att han skulle gå in och plocka det där guldet, men det ska göras också.

Men nerverna har Duplantis visat att han kan hantera.

– Han vet vad han kan och han vet vad han gör. Men man ska inte bli skadad, man ska inte bli magsjuk och man ska inte åka på något coronavirus, det är många parametrar.

Ett OS-guld ger inte bara extra klirr i kassan, utan även större intresse från sponsorer.

– Jag hade tänkt pensionera mig snart, men nu går det inte att göra det på ett tag, skrattar Wessfeldt, 64. Men han har inget emot att jobba lite till.

– Det är bara jättekul att få jobba med en sådan kille som är så bra på allting, både utanför och inne på banan. Det är en fröjd, säger han.