Publicerad:
Uppdaterad:

Radetinac: "Jag fick ge mig själv en present"

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Haris Radetinac firade sin 35-årsdag med mål i Djurgårdens 2–0-seger borta mot Häcken. Arkivbild.
Foto: Erik Simander/TT
Haris Radetinac firade sin 35-årsdag med mål i Djurgårdens 2–0-seger borta mot Häcken. Arkivbild.

Haris Radetinac sparade säsongens första mål till födelsedagen.

– Jag fick ge mig själv en present. Jag har saknat det här målet, säger 35-åringen efter den tunga 2–0-segern mot Häcken som förde upp Djurgården till andra plats i allsvenskan.

3–2 mot Malmö, 4–0 mot Sirius och nu 2–0 mot Häcken. Bakom Djurgårdens tredje raka seger i allsvenskan hittar vi en ovan målskytt – och en slipad straffläggare.

Haris Radetinac spelade sin 22:a allsvenska match för säsongen. Då kom målet.

Magnus Eriksson matade en vältajmad passning till en ambitiöst löpande Elliot Käck. Vänsterbacken slog inlägget direkt på ett tillslag. Radetinac kom smygande bakom hemspringande Häckenförsvarare och nickade kraftfullt.

– Bra inlägg från Elliot och jag kom in perfekt. Och en bra nick. Jag har ju inte gjort mål tidigare i år, och det var skönt att det kom i en så här viktig match, säger Haris Radetinac.

Övertygade inte domaren

Häcken hade bollen mycket men svårt att skapa rena mållägen. Den skadade Daleho Irandusts kreativa fötter saknades.

Tv-repriser avslöjade att Häcken borde ha fått en straffspark i mitten av första halvlek när bollen flög upp på Aslak Witrys hand. Men situationen var svår att se i den vinkel som domaren Mohammed Al-Hakim tittade från.

Efter det föll eller fälldes Häckenspelare flera gånger i Djurgårdens straffområde och skrek på domaren. Al-Hakim lät sig inte påverkas.

Häckens tränare Andreas Alm ville inte lägga någon skuld på domaren.

– Någonstans måste vi visa domaren tydligare att vi förtjänar straffar. Vi måste ha mer pondus. Jag tyckte inte att vi övertygade Mohammed att vi var värda någon straff i dag, och då fick vi ingen.

TT: Hur menar du att spelarna ska övertyga domaren?

– Med kroppsspråk. Inte vara ledsna, utan visa ”fan, vi vill det här jävligt mycket”. Men vi lyckades inte med det. Då blir det istället att domaren avvaktar lite grann och sedan rinner det ut i sanden, säger Andreas Alm.

”15 poäng att spela om”

Lite ironiskt att matchen sedan punkterades när Djurgården tilldömdes en straff i 70:e minuten. Gustav Berggren tog ett brottargrepp på Fredrik Ulvestad som gick omkull.

Ulvestad reste sig och satte sitt femte straffmål på lika många försök i år, när han sparkade in 2–0 via fingertopparna på Häckenmålvakten Pontus Dahlberg.

Djurgården upp från femte till andra plats i tabellen, åtta poäng bakom Malmö FF.

TT: Finns det någon som helst möjlighet att MFF kan tappa det till er?

Haris Radetinac svarar:

– De säger att bollen är rund. Och det är 15 poäng att spela om. Vi får se till att vinna alla våra fem matcher som är kvar, så får vi se hur mycket vi kan störa dem. Men det är många poäng att ta ikapp.

Publicerad:
Publicerad: