Melkemichel: "En ära att vara här"

TT-SPORT

Fotboll. Özcan Melkemichel nådde allsvenskan med AFC United men ville ändå vidare i tränarkarriären.

Då dök jobbet i Djurgården upp.

– När Djurgården hörde av sig fanns inga tveksamheter. För mig är det ett fantastiskt tillfälle, säger han.

I dagarna har det spekulerats friskt i att Melkemichel var mannen som skulle ersätta Mark Dempsey till nästa säsong. Melkemichel har varit tränare under flera år i Syrianska och ledde i höstas AFC United till allsvenskan för första gången.

I onsdags gick Expressen ut med uppgiften att han var klar för klubben. Och på torsdagen bekräftade Djurgården uppgiften och presenterade 48-åringen på en presskonferens på Tele2 Arena.

Kom lägligt

– Det är en ära att vara här. Förhoppningsvis för att jag har gjort ett väldigt gott jobb. Djurgården sökte en tränare med den profilen. Vi pratade och kom överens. Jag tycker att Djurgården är en fantastisk klubb på alla sätt och vis. Djurgården vill framåt och jag också. Därför kom det här lägligt.

– Jag bara längtar efter att sätta igång jobbet.

Första intryck av klubben?

– Väldigt positivt, från första kontakten och omhändertagandet till att ha sett Kaknäs och alla faciliteter. Det ger bra förutsättningar för framtiden och jag hoppas verkligen att vi ska göra ett gott jobb, säger han.

"Vill ha en vinnare"

Sportchefen Bosse Andersson:

– När det blev klart i oktober att Mark Dempsey inte skulle vara kvar påbörjades en tränarprocess. Vi inventerade marknaden och hade diskussioner med spelarrådet och ledare och det styrde vilken tränare Djurgården skulle ha. Vi ville ha en stark ledarprofil, vi ville ha en kravfylld tränare med en tydlig, offensiv spelidé, att vi har framåtanda och en praktisk balans mellan offensivt och defensivt spel, en entusiasmerande tränare och framför allt vill vi ha en vinnare, säger Bosse Andersson.

Om han och Djurgården prickat rätt med Özcan Melkemichel återstår att se.

– Utmaningen blir att jag kommer till en klubb med ambitioner att vinna titlar så småningom. Här finns förutsättningarna på ett annat sätt än jag varit van vid. Jag ser en stor potential i Djurgårdens trupp. Med några nyförvärv kommer det att blir riktigt bra. Det är jag övertygad om, säger han.

Kontraktet sträcker sig över två plus ett år.

Mer nytt från Djurgården: Målvakten Hampus Nilsson har skrivit på för Falkenberg som nästa år spelar i superettan.

TT