Sköna comebackbesked för Kalla

TT-SPORT

Skidor. Charlotte Kalla fick precis de svar hon ville ha i comebacken.

Hjärtat kändes som det skulle och Kalla var dessutom snabbast i spåren.

– Det känns riktigt skönt att få tävla igen, säger hon.

Det har gått två veckor sedan Charlotte Kalla drabbades av förmaksflimmer i hjärtat och slutade 75:a i världscuppremiären i Ruka.

Kalla undersöktes sedan i Stockholm, fick klartecken att börja träna igen - men spekulationerna som har varit har inte gått Kalla obemärkt förbi.

– Jag har bara försökt känna lugnet och lyssna på kroppen. Men det har varit speciellt med alla frågor utifrån: När är du redo? Hur kommer det se ut? Jag har försökt påminna mig själv om att det får ta den tid det tar, säger Kalla till TT.

I Skandinaviska cupen i Lillehammer gav skidstjärnan själv svar på frågorna. Hon var redo - och det såg rätt så bra ut. Charlotte Kalla kopplade greppet redan vid första mellantiden och när hon gick i mål efter 5 kilometer fristil var hon snabbast av alla, 15 sekunder före tvåan Ebba Andersson.

"Så himla kul"

Att det blev en seger var dock av underordnad betydelse den här gången. Viktigast var att få tävla igen och att det inte kom något bakslag med hjärtat.

– Det kändes så himla kul att få dra på mig nummerlappen igen, säger Kalla.

– Det här blev liksom tävlingspremiären för mig. Jag hade som mål att komma in i åkningen och inte vara för ivrig, sedan verkligen kriga på efter halva loppet. Och då blev det större avstånd. Sedan var det lite ovant att tävla efter en period där det mest har varit intervaller.

TT: Hur kändes hjärtat?

– Det var inget jag tänkte på och inget som jag har känt av över huvud taget sedan i Ruka, säger Kalla.

"Extra pirrigt"

Men 28-åringen medger att det var en lite annorlunda känsla inför loppet.

– Det var lite extra pirrigt när jag åkte upp till stadion i morse, även om man har gjort det här i många år.

Kalla tävlar igen redan på söndagen då 15 kilometer klassiskt, med masstart, står på programmet i Lillehammer.

– Jag ser fram emot att få tävla igen och komma in i det ännu mer, säger hon.

Därefter är planen att lägga in en träningsperiod, för att sedan stå på startlinjen när Tour de Ski inleds i Val Müstair på nyårsafton. Där är det fortfarande inte bestämt om Kalla väljer att köra hela eller halva touren.

TT