Nitton identifierade riskerar åtal

TT-SPORT

Fotboll. Polisen har identifierat 19 personer från ordningsstörningarna på Olympia i samband med kvalmatchen till fotbollsallsvenskan mellan Helsingborg och Halmstad den 20 november.

Efter förhör ska åklagare ta ställning till eventuella åtal.

Helsingborgs IF kommer att stänga av de 19 identifierade åskådarna, skriver klubben på sin sajt.

Efter kvalmatchen på Olympia den 20 november tog sig ett antal personer in på planen och ordningsstörningar uppstod även utanför arenan. Med hjälp av både internt och externt filmmaterial har polisen, i samarbete med Helsingborgs IF, fått fram identiteterna. Det finns fortfarande några personer som inte är identifierade.

"Dessa personer kommer att kallas till förhör och för vidare handläggning av åklagare. Många var tidigare kända av oss men inte speciellt för denna typ av brottslighet. Det blir nu åklagare som tar ställning till åtal och till av polisen sökta tillträdesförbuden", säger Sven Holgersson, lokalpolischef i Helsingborg, till klubbsajten.

Bland brottsmisstankarna finns bland annat våldsamt upplopp men även brott mot ordningslagen. Flera åtalspunkter kan tillkomma.

"Vi kommer från klubbens sida att stänga av dessa 19 personer så snart det är möjligt rent formellt. Denna incident har fördjupat vårt samarbete mellan polis och klubben ytterligare", säger klubbdirektör Mats-Ola Schulze.

TT