Zlatan: "Måste vara redo för krig!"

Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholm. På sista trappsteget till drömmarnas mål - finalen i Champions league. Då tar Zlatan Ibrahimovic fram de laddade orden inför returen mot Inter.

– Vi måste vara redo för ett krig, säger han.

Inget är större och finare, väger tyngre eller betyder mer i klubbsammanhang än att lyfta Champions league-pokalen.

Ibrahimovic har aldrig hymlat. Det har alltid varit hans mål- och han har gjort sina val därefter.

Valde han fel?

Det vet ingen förrän dramat på Camp Nou är över sent i kväll, när det står klart om Barcelona eller Inter spelar på Santiago Bernabeu i Madrid 22 maj.

Inter har 3-1 att luta sig mot efter den första semifinalen i Milano i förra veckan. Laget släppte motvilligt Ibrahimovic i somras och tog emot Samuel Eto'o som delbetalning från Barcelona. Och Inter har gång på gång stupat i turneringen.

Tränaren José Mourinho hittade serumet mot den vackra fotbollen när han gav sina spelare order om att jaga, stressa, störa, vid varje givet tillfälle hacka och gneta och på det stora hela göra allt för att jäklas med katalanerna. Cynismen gick hem.

Ibrahimovic tror inte att det blir ett annorlunda Inter i returen. Däremot ett annat Barcelona.

– De kommer att utnyttja sina fördelar, men vi kan inte ändra vårt sätt att spela som vi gjorde i Milano. Vi förlorade för att vi inte spelade vår vanliga fotboll, de vann inte tack vare sitt sätt att ta sig an matchen, sade han i måndags.

– 3-1 ser ut som en tung förlust, men i realiteten är det som att förlora med 1-0. Titta på våra två senaste matcher hemma i Champions league, hur många mål gjorde vi? Mot Stuttgart gjorde vi fyra, mot Arsenal lika många.

– Vi är ett lag som gör många mål, vilket man måste göra om man vill nå finalen.

Barcelona saknar Andres Iniesta (skadad) och Carles Puyol (avstängd) och Inter får klara sig utan Dejan Stankovic (avstängd). Frågetecken finns för mittfältaren Wesley Sneijder som skadade låret i ligamötet med Atalanta i helgen.

TT

Publicerad: