Schelin: "Det känns inte stabilt"

Publicerad:
Uppdaterad:

Fotboll. Lotta Schelin stod för ett konstmål mot Schweiz, men det räckte inte. För många bollar (tre) ramlade in bakåt.

– Det som har varit framgångsrikt förut har varit ett stabilt försvarsspel. Och just nu känns det inte stabilt, säger Schelin.

Det 78:e landslagsmålet var ett av Schelins snyggaste. Framspelad av Caroline Seger smekte hon in reduceringen till 1-2 mot Schweiz, med ett skruvat lobb-skott över den schweiziska målvakten.

– Det känns väl som att det inte är så härligt efter en förlust, men det var ett bra läge för det betydde 2-1 och det gjorde att man kanske trodde på den där härliga vändningen som inte kom. Men visst det var ändå ett gott mål, säger Schelin.

"Kräver mer"

Sverige föll till slut med 1-3, och rösterna i det svenska lägret var samstämmiga efteråt: Det här duger inte.

– Vi kräver mer av varandra och kräver mer av det här laget, säger Schelin.

– Det finns alltid två delar av det, det finns också en del där det inte var länge sedan vi vände mot Tyskland. Det ska man inte glömma av heller. Men man ska inte heller snacka bort ett sådant här resultat mot Schweiz. Det finns mycket att jobba på.

Kan förändra offensiven

Förbundskaptenen Pia Sundhage var delvis nöjd med det svenska anfallsspelet, men också missnöjd eftersom de ofta små marginalerna i passningsspelet också betydde en förhöjd risk - som schweiziskorna var snabba att utnyttja. Något som fick henne att fundera på om det är läge att spela enklare och mindre riskfyllt i VM.

– Det får vi väl se. Jag tror vi har kapacitet till väldigt mycket. Vi har inte tappat allt det fotbollskunnande vi har i gruppen bara på några veckor, säger Schelin.

– Däremot får man respektera coachen och se vad ledningen vill göra, om de vill förändra någonting. Men det är klart att det finns någonting i det. Ett svenskt damlandslag, jag tror att vi måste känna oss trygga i defensiven först och främst.

TT

Publicerad: