Två segrar för Jepson

TT-SPORT

Hästsport. För snart fyra år sedan bestämde sig Carl-Johan Jepson för att sluta att träna travhästar. Han skulle bara ägna sig åt löpkörning i framtiden.

Beslutet har blivit succé för värmlänningen. Under dagens sista V75-omgång i Örebro tog Jepson en dubbelseger med Mack Dragan och Friend of Nature.

Carl-Johan Jepson hade många fina segerchanser på Örebrotravet och med lite tur kunde det ha blivit ytterligare någon vinst. Men två segrar på V75 är ändå en bra dag på jobbet.

Med Mach Dragan satsade han mot tät efter 500 meter och manövern lyckades. Jepson kunde sitta lugn i sulkyn över upploppet och konstatera att hästen håller toppform.

– Det är inte många som slår den här hästen när han har den här formen. Jag tog en chansning och körde mot ledningen på första långsidan och det gick hem. Man måste improvisera lite ibland, sade Jepsen.

Liten marginal

Vinsten med Friend of Nature kom efter i stort sett samma taktik. Ett speedryck på första långsidan till spets, men den här gången var det betydligt hårdare i mål. Rafiki, körd av Isabelle Karlsson, kom med en raketspurt över upploppet men Friend of Nature lyckades hålla undan med liten marginal.

– Det var nära att vi hade åkt dit sista biten. Men Friend of Nature gjorde ett kanonlopp och det var skönt att få vinna två V75-segrar. Jag hade ju många fina chanser på förhand, sade Jepson.

Två skrällar

2015 körde Jepson in åtta miljoner kronor. I fjol var siffran nio miljoner kronor och i år passerade han nästan elva miljoner kronor. Det innebär en 13:e plats i den svenska kuskligan.

Med 134 segrar kom Jepson på nionde plats.

V75-omgången, som lockade med multijackpot och 54 miljoner i sjurättspotten, inleddes med två skrällar. I den första avdelningen vann Åke Lindblom överraskande med Porthos Race till drygt 16 gånger pengarna.

I V75-2 vann Robert Bergh med 14-oddsaren Transcedence.

Tre spelare hittade sju rätt som gav hela 16 919 140 kronor.

TT