Tellus nere på jorden igen

TT-SPORT

Bandy. Förra hemmamatchen lockade 6 170 åskådare, två dagar senare kom det bara 169 personer för att kolla på Tellus på Zinkensdamm.

Och det kanske var tur det, då hemmalaget förlorade mot Broberg-Söderhamn med 0-7. Jesper Öhrlund gjorde tre av målen.

Det gick bättre för Hammarby borta mot Vetlanda.

Trots underläge med 5-7 efter ordinarie tid lyckades laget både reducera och kvittera på tilläggstid.

Först slog Adam Gilljam in en straff i den 92:a minuten innan Jesper Jonsson kunde kontra in kvitteringen till 7-7 efter en missad Vetlandahörna i den 93:e.

TB Västerås stod annars för omgångens skräll och fixade en poäng efter 4-4 mot topplaget Bollnäs. TB, där storstjärnan Rinat Sjamsutov lämnat klubben under juluppehållet för att spela för AIK i division 1, har nu bara två poäng upp till en slutspelsplats.

Det regerande mästarlaget Västerås SK fortsätter dock att ha problem. Säsongens sjätte förlust kom borta mot Edsbyn, 2-6. Det gör att de senaste årens svenska mästare bara ligger på en sjundeplats i tabellen.

Erik Pettersson blev tremålsskytt när hans Sandviken vann mot Sirius med 10-5, men kvällen slutade ändå inte bra. Med bara några minuter kvar att spela körde han ihop med en spelare och tvingades lämna planen med stabiliserad nacke på en bår ut till en väntande ambulans, skriver Aftonbladet. De första rapporterna efteråt säger dock att "han mår helt okej nu".

TT