Tornéus: "Skönt att de ändrar på det"

TT-SPORT

Friidrott. Att Diamond League går tillbaka till sex försök i teknikgrenarna verkar uppskattas av alla.

Inklusive Michel Tornéus.

– Skönt att de ändrar på det, säger längdhopparen.

Michel Tornéus var ingen flitig deltagare i Diamond League förra säsongen. Tävlingen i London inför OS var den enda han gjorde, mycket på grund av reglerna som sade att endast de fyra bästa fick göra sex hopp.

– Jag tyckte inte att det var värt att åka någonstans och riskera att bara få göra tre hopp. Så det blir mycket bättre nästa år, säger 30-åringen till TT.

Återgången till sex försök klubbades igenom tidigare i december och kom efter starka påtryckningar från de aktivas råd, där bland annat förre trestegshopparen Christian Olsson sitter med.

– Skönt att de lyssnar på oss nu och har förstått att vi inte vill ha det här, säger Michel Tornéus, som planerar att göra årsdebut inomhus i Boston den 28 januari.

Särskilt många Diamond League-tävlingar blir det dock inte för honom nästa år heller. Herrarnas längdhopp finns bara med på programmet i fyra städer och Tornéus räknar med att vara med i Stockholm, Rabat och Birmingham. De åtta bästa under säsongen får sedan vara med i den penningstinna finalen i Zürich, där vinnaren får 50 000 dollar.

TT