Två svenska tvåmålsskyttar i NHL

TT-SPORT

Ishockey. Rickard Rakell och Patrik Berglund blev tvåmålsskyttar. Trots det räckte det inte för seger för deras Anaheim respektive St Louis.

Detroit och Chicago drog de längsta stråna i matcherna som båda slutade 6-4.

Det var ett stukat Detroit som tog emot Anaheim i NHL-ishockeyn. I bagaget fanns fyra raka förluster på hemmaplan, och bara tre mål gjorda totalt på de matcherna.

Öppningen mot Anaheim lovade inte särskilt mycket, när Rakell gjorde sitt 13:e mål för säsongen, ett underläge som sedan förvärrades med ytterligare ett mål. Men därefter vände det rejält för Detroit.

Tomas Tatar gjorde sin NHL-karriärs första hattrick, där Henrik Zetterberg och Jonathan Ericsson noterades för varsin assist.

– Det var perfekt tajming, säger Tatar om tidpunkten då målgörandet satte fart.

Chicago vann

Rakell, som leder Anaheims skytteliga, gjorde ytterligare ett mål i sista perioden, men det räckte inte. Det är andra gången den här säsongen som Rakell blir tvåmålsskytt.

6-4 blev även slutresultatet när Chicago besegrade St Louis på bortaplan. Patrik Berglund fördubblade säsongens målskörd med två mål, ena gången framspelad av Alexander Steen. Även i motståndarlaget höll sig svenskarna framme. Dennis Rasmussen och Niklas Hjalmarsson skrev in sig i målprotokollet, och Marcus Krüger stod för två assist.

Lundqvist straffhjälte

Henrik Lundqvist fick fortsatt förtroende i Rangersmålet, och lyckades med flera räddningar ta matchen mot Nashville till förlängning och sedan straffar, där Rangers drog längsta strået. Lundqvist tacklades brutalt ned i matchen innan, och var glad över att överhuvudtaget kunna spela.

– Du vet aldrig hur du kommer att må nästa dag efter en sådan smäll, sade Lundqvist inför matchen till New York Post.

– Vi litar på vår taktik och på varandra därute. Det kommer att komma bakslag, men vi kommer att försöka att täcka upp för varandra och vi försöker att spela bra när det gäller, sade Lundqvist efter matchen enligt nhl.com.

Tampa Bay förlorade på straffar mot Edmonton som vann med 3-2, sedan Connor McDavid satt det avgörande målet. Med det blev en ändå ett ögonblick att minnas för Victor Hedman som spelade fram till ett av Tampa Bays mål. Därmed har han svarat för 254 poäng i NHL-karriären och tar över klubbrekordet som lagets främste poänggörande back från DanBoyle.

TT