Tre Kronor kan tvingas till Paris

Publicerad 2017-05-15

Ishockey. Stanna kvar i Köln eller ta tåget till Paris?

Gruppavslutningen avgör var Tre Kronor kommer spela sin VM-kvartsfinal.

– Det är lite speciellt, det är det, säger lagledaren Putte Köhler.

VM 2015 och VM 2016 har två saker gemensamt: Tre Kronor tvingades byta spelort till kvartsfinalerna - och förlorade.

I år kan Sverige drabbas av en ny "flytt".

Köln kan bli Paris.

– Vi gör ingen stor affär av det här, det är som det är. Det är bara rätta in sig. Sedan är det klart att det vore en fördel att vara kvar, där man är inrutad, säger Putte Köhler, Tre Kronors lagledare.

– Men det gällde att vinna gruppen och det gör vi ju inte. Första matchen var viktig, det visste vi ju att den förmodligen skulle vara men nu blev det som det blev.

Sent avgörande

Var Sverige får spela sin kvartsfinal ser ut att bli ett sent besked.

För att Sverige ska vara kvar i Köln krävs seger mot Slovakien, klockan 12.15, sedan ska USA förlora mot Ryssland och Lettland ta hand om majoriteten av poängen i mötet med Tyskland.

Om något av detta inte går blågul väg, ja, då blir att ta ett tidigt tåg till Paris på onsdag morgon.

– Beskedet kommer vi förmodligen inte få förrän efter sista matchen, Lettland-Tyskland. Och det innebär att vi måste förbereda oss för att vara kvar och att åka i väg, säger Köhler.

"Förberett"

Samtidigt är inte landslagschefen orolig. Han säger att spelarna är vana att röra på sig och att Internationella ishockeyförbundet har en bra logistisk plan.

– Det är förberett för transporter till Paris. Redan för ett antal månader sedan kunde vi välja bland några tågtider, och då valde vi 07.44 på onsdag, säger Köhler.

Han vill dock helst slippa fjolårets incident, då Tre Kronor tvingades ställa in träningen i S:t Petersburg.

– Då försvann ju lastbilen med materialet. Nu är tanken att materialet ska gå vid midnatt, så fort de hinner packa. Det ska vara framme tidigt på morgonen. Vi ska ju träna där...

Köln, TT:s utsände