Skadad och sjuk Söderling föll

Publicerad:

Indian Wells, Kalifornien. Robin Söderling är utslagen ur Indian Wells ATP-turnering i Kalifornien. Den svenske tennisstjärnan föll i två raka set i den tredje omgången mot tysken Philipp Kohlschreiber, 6-7, 4-6.

Robin Söderling, som var fjärdeseedad i turneringen, förklarade efteråt att han inte kunde spela på topp eftersom han drabbats av ett virus och samtidigt har bekymmer med en fotskada.

– Jag förlorade matchen redan när jag bestämde mig för att gå ut på banan. När jag sitter här efter matchen och känner att jag inte kunde ge hundra procent så inser jag att det var dumt av mig att spela överhuvudtaget, säger Söderling.

Söderling inledde matchen starkast och hade 3-0 och 5-3 i första set. Men Philipp Kohlschreiber kom tillbaka och vann första set efter tiebreak med 10-8. I det andra setet följdes spelarna åt tills tysken kunde bryta fram till 6-4 genom att avgöra på sin första matchboll. Serven kom att bli avgörande där tysken fick in 14 serveess mot svenskens sex.

Kohlschreiber har varit Söderlings mardrömsmotståndare på touren. Tysken har nu vunnit fyra av fem möten dem emellan.

Förlusten var Söderlings blott andra för säsongen.

Kohlschreiber får nu möta antingen Juan Martin del Potro, Argentina, eller Alexander Dolgopolov, Ukraina, i den fjärde rundan.

TT-AFP

Publicerad: