TT-Sport

Historisk segrare i Super bowl

TT-SPORT

Tampa. Med bara 35 sekunder kvar avgjordes årets Super bowl. En touchdown från Santonio Holmes gav Pittsburgh Steelers segern med 27-23 över Arizona Cardinals.

Pittsburgh blev första lag att vinna finalen i amerikansk fotboll för sjätte gången.

Årets Super bowl blev dramatisk och avgjordes inte förrän i matchens allra sista minut - efter en utveckling som var svår att ana tidigare under finalen.

Pittsburgh såg ut att gå mot en lätt seger då man ledde med 20-7 inför den fjärde och sista perioden. Men under ledning av quarterbackveteranen Kurt Warner hämtade Arizona, som spelade Super bowl för första gången, in försprånget och med två och en halv minut kvar av matchen tog Arizona ledningen med 23-20.

Då klädde Ben Roethlisberger och Santonio Holmes på sig hjältekostymerna.

– Det är nu eller aldrig. Lyckas vi blir vi för alltid ihågkomna, sade quarterbacken Roethlisberger till sina mannar.

Och Holmes svarade:

– Ge mig bollen så fixar jag det.

Det var precis vad Roethlisberger gjorde. Han passade till Holmes som fångade bollen och lyckades hålla tåspetsarna kvar på planen. Det gav laget de vinnande poängen.

Pittsburgh blev det första laget att vinna Super bowl för sjätte gången. Och Mike Tomlin, 36, blev den yngste tränaren att leda ett lag till Super bowl-triumf.

– Vi har ett lag som inte räds motgångar. Det visade stor beslutsamhet. Vi brydde oss inte om stilpoängen, säger Tomlin.

TT-Reuters

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport