TT-Sport

A-Rod erkänner dopning

TT-SPORT

New York. Alex Rodriguez, den störste stjärnan inom amerikansk baseboll, erkänner att han har sysslat med dopning.

New York Yankees slagman tog dopningsmedel under sin tid i Texas, 2001-2003.

– Jag tog förbjudna preparat och för det är jag mycket ledsen och djupt ångerfull.

Erkännandet kommer några dagar efter Sports Illustrateds avslöjande att Rodriguez var en av 104 spelare som testade positivt för anabola steroider och andra prestationshöjande medel i en studie gjord 2003.

Det var först 2003 som ägarna i MLB-ligan kom fram till ett avtal om dopningstestning. Sedan Rodriguez kom till Yankees 2004 ska han varit fri från dopning, påstår han själv:

– Sedan dess har jag bevisat för alla och för mig själv att jag inte behöver något sånt.

Men under tiden i Texas slog "A-Rod" 52 homeruns i snitt per säsong. Om man räknar bort "dopningsåren" faller det snittet till under 40 homeruns.

Han skyller dopningen på dåtidens attityd inom sporten, att steroider var något många sysslade med.

– På den tiden så var det en annan kultur, allt var väldigt slappt. Jag var ung, jag var dum, jag var naiv, säger 33-åringen som tjänar 28 miljoner dollar (226 miljoner kronor) per säsong.

– När jag kom till Texas 2001 så kände jag en enorm press på mig. Jag ville visa för alla att jag var värdig att kallas en av de allra bästa genom tiderna.

Men historieböckerna kommer nu att innehålla ett nedsvärtande kapitel om Alex Rodriguez. Att han, som valts till ligans bäste spelare tre gånger, var dopad när han slog som flest homeruns.

TT-Reuters

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport