TT-Sport

Maze halvvägs till nytt guld

TT-SPORT

Alpint. Norrmannen Lasse Kjus gjorde det 1999. I dag kan Tina Maze ta ett kliv närmare mot att upprepa bedriften, fem medaljer vid ett och samma VM. Slovenskan är i ledning efter störtloppet i VM-kombinationen.

Precis som i störtloppet i fredags var det Tina Maze som bemästrade VM-pisten bäst, när det var dags för kombinationsstörtloppet i dag. Slovenskan, stor favorit på förhand, leder inför slalomdelen. Närmast bakom finns schweiziskan Lara Gut, två hundradelar efter, och österrikiskan Anna Fenninger, slagen med 26 hundradelar.

Amerikanska stjärnan Lindsey Vonn misslyckades totalt. Fartspecialisten, som knappt åkt slalom alls på över två år, är inte bättre än sjua efter störtloppet.

Tina Maze däremot har en seger och två andraplatser bara den här säsongen och är mycket nära en tredje medalj i Beaver Creek, efter guldet från störtloppet och silvret i super-G.

Inför tävlingen var slovenskan säker på att Lasse Kjus notering från 1999 går att upprepa.

– Jag vet att det är möjligt. Men man måste ta det dag för dag, tävling för tävling, sväng för sväng, sade hon.

En lång rad åkare har tagit medalj i samtliga möjliga grenar i ett VM. Men sedan kombinationen infördes och det blev fem grenar har bara Lasse Kjus klarat det. Dessutom hände det just i Vail och Beaver Creek, där VM går i år.

Närmast hittills på damsidan är Anja Pärson, som tog fyra medaljer i Åre 2007.

TT:s utsände

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport