Vita Hästens fans ger upp – konkurs överklagas inte

Henrik Skiöld/TT

Publicerad 2023-04-19

Fansen försökte rädda klubben, men skulderna är för stora. Vita Hästen får börja om i ishockeyns division 3. Arkivbild.

Hängivna supportrar lyckades samla in 1,8 miljoner kronor och få fordringsägare att skriva av närmare tre miljoner kronor.

Men det räckte inte.

Vita Hästens konkurs överklagas inte.

Sedan klubbledningen i slutet av mars begärde den före detta hockeyallsvenska klubben i konkurs har en grupp supportrar arbetat hårt och målmedvetet i hopp om att kunna upphäva konkursen.

Men skuldberget var större än man först fick vetskap om, skriver Norrköpings Tidningar.

Åtskilliga miljoner till hade behövts för att kunna rädda A-lagsverksamheten, som drivits i bolagsform och som ansökt om konkurs.

Vita Hästens representationslag måste börja om i division 3 till hösten. Västervik tar klubbens plats i hockeyallsvenskan.

De insamlade 1,8 miljonerna skjuts in i moderföreningen Vita Hästen.

– Det är ett startkapital till där vi hamnar. Det lär ju bli hockeytrean. Alltså, Vita Hästen i trean ska bara vara pang – upp till tvåan. Och sen pang – upp till ettan. Om två år ska vi bara vara i ettan. Därifrån är det svårare, det vet vi. Det ska gå fort, men vi ska inte bli fartblinda och jag hoppas att vi som engagerat oss i det här kan vara en del av den grunden i klubben, säger Magnus Bodin, ledande person i aktionen för att rädda Vita Hästen AB från konkurs, till NT.