Rune räds inte Netflix-förbannelsen: “Korkat”

Klas Widestrand/TT

Publicerad 2024-01-18

Holger Rune under tisdagens match mot japanen Yoshihito Nishioka.

När det gick illa för flera av tennisspelarna som var med i Netflix “Break Point” började vissa tala om att dokumentärserien bar på en “förbannelse”.

Danske stjärnskottet Holger Rune avfärdar dock vidskepligheterna.

– Jag tycker att det är korkat, säger han till TT.

Italienaren Matteo Berrettini missade matchboll, förlorade och halkade ur topp 20 på världsrankningen. Dåvarande världstvåan Ons Jabeur åkte ut redan i andra omgången. Det gjorde även norske Casper Ruud och USA:s främste spelare på herrsidan, Taylor Fritz. Australiens Nick Kyrgios och spanska Paula Badosa tvingades dra sig ur på grund av skadeproblem.

”Blodbad”

Händelserna utspelade sig inför och under fjolårets upplaga av Australian Open. Vad hade då dessa spelare gemensamt? De var alla med i Netflix dokumentärserie “Break Point”.

Detta faktum fick vissa att skämtsamt fråga sig om medverkan i produktionen var förenat med otur. I en artikel i The Guardian om fenomenet konstaterade man att seriens stjärnor drabbats av ett “blodbad”.

Inte rädd att drabbas

Världsåttan Holger Rune från Gentofte, som är med i den nya säsongen som hade premiär den 10 januari, ligger inte sömnlös av oro för att drabbas av “förbannelsen”.

– Jag tycker att det är korkat, om jag ska vara ärlig, säger han till TT på en presskonferens efter att ha vunnit sin första match i årets Australian Open.

Som exempel på vad han menar nämner han den belarusiska världstvåan Aryna Sabalenka som vann Australian Open 2023 – och var en av de spelare som tittarna fick följa i första säsongen av “Break Point”.

– Jag tror att Novak (Djokovic) skulle kunna göra tio Netflix-serier och ändå vinna 20 eller 24 grand slam-titlar.