Förbundskaptenen gläds åt Lagergrens comeback

Av: TT

Publicerad:
Albin Lagergren under handbolls-EM. Arkivbild.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Albin Lagergren under handbolls-EM. Arkivbild.

Albin Lagergren spelar igen efter sin hjärnskakning.

Ett besked som glädjer nye förbundskaptenen Glenn Solberg inför OS-kvalet.

– Väldigt positivt att se, säger han.

Högernian Albin Lagergren missade stora delar av handbolls-EM i januari på grund av karriärens tredje hjärnskakning. Han kom tillbaka och spelade två matcher i mellanrundan i Malmö, men missade sedan den betydelselösa avslutningen mot Island på grund av huvudvärk.

Väl tillbaka i tyska klubblaget Magdeburg har problemen fortsatt för Lagergren och han har inte kunnat spela – förrän den gångna helgen. Lagergren var med och gjorde två mål när Magdeburg bortaslog franska Nantes i EHF-cupen.

– Och han kände sig bra efteråt, jag var i kontakt med honom kort. Väldigt positivt att se, säger Sveriges förbundskapten Glenn Solberg.

Norrmannens första uppdrag på jobbet blir OS-kvalet i Berlin där Tyskland, Algeriet och Slovenien väntar 17–19 april. Av spelarna som missade EM är högersexan Mattias Zachrisson fortsatt borträknad efter sin axeloperation, medan vänstersexan Hampus Wanne är tillbaka i spel i Bundesliga. Mittsexan Jesper Nielsen skadade sig i EM och är fortfarande inte spelklar, men någon fara för OS-kvalet ska det inte vara.

Kim Andersson och Niclas Ekberg, som båda tackade nej till EM på grund av familjeskäl, har än så länge inte gett besked om eventuellt spel i OS-kvalet.

Glenn Solberg presenterar kvaltruppen den 24 mars.

Publicerad: