Tennisstjärna drabbad av cancer

Av:  TT-AFP

Chris Everts har drabbats av cancer i äggstockarna.

”Jag har fått positiva resultat från min behandling”, meddelar 67-åringen.

”Vi är alla med dig, du kommer att erövra den här otäcka motståndaren”, skriver Everts tidigare rival Martina Navratilova.

Martina Navratilova och Chris Evert tillsammans med Serena Williams.
Martina Navratilova och Chris Evert tillsammans med Serena Williams.

En av tennishistoriens största spelare, amerikanskan Chris Evert, har drabbats av cancer, uppger hon i ett uttalande på Twitter.

67-åriga Evert ska i december ha diagnosticerats med äggstockscancer, samma sjukdom som hennes yngre syster avled i för snart två år sedan.

“Jag är väldigt tacksam över att det upptäcktes i ett tidigt stadium och jag har fått positiva resultat från min behandling”, uppger hon i uttalandet och skriver vidare:

“Tack för att alla respekterar mitt behov av fokus på min hälsa och min rehabiliteringsplan.”

Världsetta i sju år

Evert dominerade tennisen på 70-talet och vann totalt 157 titlar på damtouren, bland annat i form av 18 grand slam-segrar varav vid sju tillfällen Franska mästerskapen i Paris. Everts var rankad etta i världen i sju år, 1974–1978 och 1980 –1981.

Efter karriären har Evert jobbat bland annat som expertkommentor i tv och avsikten är att kommentera Australian Open från hemmaplan när tävlingen i Melbourne inleds nästa vecka.

Efter Everts besked publicerade Australian Open ett inlägg där de visade sitt stöd och önskade tennisikonen en snabb tillfriskning: “Vi tänker på dig här och önskar dig en snabb och fullständig tillfriskning”. 

En av Everts tidigare rivaler, Martina Navratilova uttrycker också sitt stöd till 67-åringen.

“Vi är alla med dig och bakom dig Chrissie, du är en sann mästare och jag tvivlar inte på att du kommer att erövra den här otäcka motståndaren”, skriver hon på Twitter.

Möttes i 14 finaler

Rivaliteten mellan Everts och Navratilova, som började 1973 och varade i ungefär 15 år, har kallats den största i idrottshistorien. De två möttes i 14 stora finaler.

Publisert: